Starten

Klubben som vill sätta alla människor i rörelse

Starten

Hedemora Friidrottsklubb bedriver en bred verksamhet året runt. Lek och rörelse står i fokus för de minsta barnen och för de äldre är det teknik och löpargrupper. Det allra viktigaste för klubben är att alla kommer i rörelse, oavsett förutsättningar och vilket mål man har med sitt idrottande.

Hedemora Friidrottsklubb har funnits sedan 1971. Klubben håller till med sin verksamhet under utesäsongen på Vasalidens arena mitt i centrala Hedemora, och i olika idrottshallar runt om i kommunen under inomhussäsongen.
- Vi har en grupp där barn i åldern 7-10 år lekar och tränar och sen en grupp för de barn och ungdomar som är över 10 år. Men vi välkomnar även “miniidrottare” under 7 år att tillsammans med sina föräldrar vara med i vår yngsta träningsgrupp, det berättar Anna-Maria Nordström som är ordförande i Hedemora Friidrottsklubb.

För de lite äldre, även vuxna har klubben även löpargrupper där man tränar på bana eller ute i terrängen.
- Där har vi som inriktning att alla ska lära sig tekniken, få en bra grund i sin träning oavsett om man vill träna löpning på bana eller ute i terrängen, berättar Anna-Maria Nordström.

Dalarnas Försäkringsbolag har valt att stötta er verksamhet, vad betyder ett sådant stöd för er förening?

- Vi har en stor verksamhet och många aktiva, och friidrotten kräver ganska mycket utrustning. Då är det skönt att det finns företag som tror på oss och som vill vara med och stötta vår verksamhet, säger Anna Maria Nordström.

Hedemora Friidrottsklubbs stora arrangemang varje år är det som har vuxit till en riktig folkfest i Hedemora. Skördeloppet som alltid avgörs den sista helgen i augusti varje år avgörs nu för sjätte året och lockar omkring 500 deltagare .

- Det är ett lopp där vi verkligen vill bjuda in och samla alla som vill vara med och springa och röra på sig, berättar Anna-Maria Nordström som förutom sitt uppdrag som ordförande även agerar tävlingsledare för Skördeloppet.

Skördeloppet är verkligen till för alla då de erbjuder klasser för de som sitter i rullstol, har något annat funktionshinder eller bara vill ta en promenad på 5 km.
Ett populärt inslag i Skördeloppet är också Lagkampen, en stafett för föreningar, kompisgäng och företag där fem löpare springer 5 km var.

 

- I år arrangerar vi Skördeloppet för sjätte året och vi har ökat antalet deltagare varje år och nu hoppas vi på över 500 startande, säger en förhoppningsfull Anna-Maria Nordström när vi pratar med henne veckan före loppet.

Loppet brukar även locka till sig den yttersta eliten. Skördeloppet 2018 vanns av David Nilsson från Högby IF, en av landets bästa långdistanslöpare med mängder av meriter och framträdanden i landslaget.
Men som sagt i Skördeloppet ska alla ses som vinnare!

Se alla nyheter