Tradition och framgång föder nya talanger hos Älvdalens IF Skidor

Älvdalens IF Skidklubb är en anrik förening som bär på stolta traditioner och framgångar. Nu växer nya generationer av skidåkare fram i klubben som fostrat både OS och VM-medaljörer. Men stöd från bland annat Dalarnas Försäkringsbolag kan de bedriva en tränings och tävlingsverksamhet som den här säsongen innefattar 70 barn och ungdomar.

Skidstadion i Älvdalen används flitigt under stora delar av året. Under den snöfria delen av året bedrivs barmarksträning på arenan. Men så fort kylan kommer slår man igång snökanonerna för att snabbt få ett underlag för att komma igång med sin träningsverksamhet.
- Stödet vi får från bland annat Dalarnas Försäkringsbolag är ju helt avgörande för att vi ska kunna erbjuda våra barn och ungdomar bra förutsättningar för att kunna träna, det säger Jennie Mörk sponsringsansvarig i klubben.

Klubben har många aktiva medlemmar i alla åldersgrupper, både på elit och motionsnivå. Den klassiska klubbdräkten och mössan med klubbnamnet brukar hålla sig väl framme både i Vasaloppet, Tjejvasan och andra tävlingar och motionslopp.

Men hjärtat i klubbens verksamhet är ändå barn- och ungdomsverksamheten.
- Det är för dem vi arrangerar träningar, tävlingar och håller spåren i fint skick. Vi har ju ansvaret för skidstadion med spårdragning och tillverkning av konstsnö som både är kostsamt och kräver ett stort engagemang av många personer, berättar Jennie Mörk.

Förutom den obligatoriska medlemsavgiften i föreningen så står Älvdalens IF Skidor för alla anmälningsavgifter till tävlingar som klubbens barn och ungdomar väljer att delta i. De subventionerar även avgifter till olika träningsläger.
- Varje vinter väljer vi också att hyra en buss och åka iväg på en gemensam tävling, nu senast i Sveg. Det brukar vara en uppskattad aktivitet bland våra tävlingssugna barn och ungdomar, berättar Jennie Mörk.

Älvdalens IF arrangerar också den egna tävlingen Björnjakten i december varje år med mellan 400 och 500 deltagare. Tävlingen hör till en av de större barn- och ungdoms tävlingarna i landet, och är ett verkligt styrkebesked som visar vilka ideélla krafter det finns i klubben.

- Avslutningsvis skulle jag verkligen vilja tacka Dalarnas Försäkringsbolag som går in och stöttar små föreningar på små orter, där vi ser att många stora företag idag väljer en helt annan väg.
Sen det som är så utmärkande med det här samarbetet är att Dalarnas alltid är så tillmötesgående, vi får ett så trevlig bemötande när vi har kontakt med dem, orden kommer från Jennie Mörk, sponsringsansvarig i Älvdalens IF Skidor.

Se alla nyheter