Bild från studiebesöket
Det var många intressanta diskussioner i villan

Dalarnas Villa får besök från andra länsförsäkringsbolag över hela Sverige.

Bild från studiebesöket
Det var många intressanta diskussioner i villan

Tisdagen den 25:e september kom 40 medarbetare från hela landet på besök till Dalarnas Villa. Ett husprojekt som Dalarnas Försäkringsbolag genomför med fokus på hållbarhet. Det bjöds på en heldag med föreläsning av Johan Pettersson, skadeförebyggare på Dalarnas Försäkringsbolag, om hela projektet, följt av ett studiebesök till villan. På torsdagen kommer ytterligare 40 kolleger i länsförsäkringsgruppen på besök.

Dagen inleddes med en presentation av projektet där Johan Pettersson berättade om uppkomsten, hur det genomförs samt vad de tror och hoppas att det ska få för effekter.

Tre stationer i villan

Det var senare dags att besöka själva villan och vandra fritt omkring, men även besöka tre olika stationer där skadeförebyggarna Johan Apel, Johan Pettersson och Ulf Frelin Pennonen var stationerade.  Fokus vid de tre stationerna låg på villans apparatrum (den nya tidens pannrum), vad de hade tänkt på för att göra köket så säkert som möjligt samt villans uppvärmningssystem.

Besökarna hade många frågor till skadeförebyggarna om de olika processerna, men även en hel del saker att diskutera med varandra.

Väckt många tankar

Morgan Edlund, skadeförebyggare från Länsförsäkringar Västernorrland, kommenterar besöket:

- Detta har varit en mycket intressant dag som har väckt många tankar om vad vi kan göra, samtidigt väldigt inspirerande. Det som gör detta projekt så unikt är helheten, de har verkligen allt. Hållbarhetstänket men även skadeförebyggstänket. Något som jag inte tror finns någon annanstans i den här omfattningen.
 

Simon Strömqvist, skadeförebyggschef på Dalarnas Försäkringsbolag, är även han väldigt nöjd med dagen.

- Det är roligt att se så många bli inspirerade av Dalarnas Villa och få delta i så många intressanta diskussioner om hur vi kan sprida kunskap om hållbart byggande.  Nu hoppas vi att detta skapar ringar på vattnet ut i övriga landet.

Se alla nyheter