Deltagare samlade framför fjällhotellet i Tandådalen.

Vi stödjer FUB Dalarna

Deltagare samlade framför fjällhotellet i Tandådalen.

Uppe i Tandådalen råder fullkomlig lycka och strålande väder när vi får tag i Lars Jalkevik, ordförande för den regionala FUB-föreningen i Dalarna. Där står nämligen han och 140 deltagare på FUBs sommarläger med iver och inväntar besök från ett motorcykelgäng.

- Jag började engagera mig i FUB i slutet av 90-talet eftersom jag har en dotter som är funktionsnedsatt, berättar Lars. För att föreningen ska hållas vid liv behövs det ideella krafter och sponsring. Vi är idag omkring 1000 medlemmar i föreningen som kämpar för funktionsnedsattas rättigheter här i Dalarna, säger Lars.

Om FUB

FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. FUB Dalarna är ett av FUB:s 21 länsförbund där det idag finns 9 lokalföreningar och 1000 medlemmar. Medlemmarna i FUB är både personer med utvecklingsstörning, deras anhöriga och andra med delad grundsyn. Det finns drygt 25 000 medlemmar i fler än 150 lokalföreningar runt om i landet.

- Det största för oss är Tandådalsprojektet, säger Lars. Projektet startade för tre år sedan och har blivit mer lyckat för varje år. I år blev Tandådalslägret, som pågår i en vecka uppe i Tandådalsfjällen, snabbt fullbokat och vi fick lov att tacka nej till 30 personer. Så i år slår vi rekord med 140 deltagar, varav 70 brukare. Under veckan har vi fått besök av polis- och brandmän, gått tipspromenad, gjort utflykter på fjällen, sjungit, haft gymnastikträning och bad i bassängen vid hotellet eftersom vädret är helt fantastiskt, avslutar Lars med entusiasm.

Mikael Hammarström, en av brukarna som är med på lägret, berättar hur det är att vara Tandådalen:

- Jag trivs jättebra här uppe i fjällen, säger Mikael. Det är bra aktiviteter, så som kubb, boule och tipspromenad. Vi har också badat en del i bassängen, det är härligt, och maten här på hotellet är väldigt god. Sen är det ju ett stort plus att vi har så jättefint väder, avslutar Mikael glatt.

Vi på Dalarnas Försäkringsbolag vet att alla ideella ledare är otroligt viktiga för föreningslivet. Med stödet till FUB Dalarna och många andra föreningar vill vi bidra till en meningsfull fritid för barn, ungdomar och vuxna i Dalarna.

Läs mer om vårt sponsringsarbete

Se alla nyheter