Maria Freiholtz, Chef Affärsstöd & Ekonomi

2021 startades en ny enhet på vår avdelning: Hållbarhet, där även Skadeförebygg, Miljö, Säkerhet och Sponsring ingår. Att ha de delarna tillsammans i en enhet gör att vi kan skapa ännu mer kraft i vårt hållbarhetsarbete. Under förra året anställdes en Hållbarhetschef och vi jobbar på olika sätt för att Dalarnas Försäkringsbolag ska arbeta så hållbart som möjligt och bidra till samhället i Dalarnas län. Förra året startade vi exempelvis Trygghetspriset: ett projekt för att stödja idéer som bidrar till trygghet i Dalarna. Vinnarna kommer presenteras under början av 2022.

Vår skadeförebyggande verksamhet är också en viktig pusselbit i hållbarhetsarbetet. Under året har vi dragit i gång ett pilotprojekt, där 100 av våra medarbetare har fått en vattenfelsbrytare installerade hemma, för att se vilka effekter de ger. Målsättningen är förebygga vattenskador.

På ekonomisidan har vi digitaliserat interna ekonomiska processer, så att de ska bli smidigare och mer effektiva. Vi har även implementerat ett nytt gemensamt telefonisystem inom LF-gruppen, det är en modern plattform som underlättar framtida utveckling och integrationen med våra övriga system. Syftet är att vi i slutändan vill förbättra kundupplevelsen.

Pandemin har inneburit olika utmaningar under året. Bland annat har det varit långa leveranstider på datorer och telefoner.

Under 2022 får vi tillgång till vårt nya kontor i Malung, som vi ska renovera och dessutom blir det dubbelt så stort mot det tidigare kontoret. Vi kommer även renovera kontoret i Falun utvändigt under nästa år, bland annat ska fastigheten få ett nytt tak.

Inom den skadeförebyggande verksamheten kommer vi testa spisvakter hos några av våra medarbetare. På ekonomisidan fortsätter vi arbetet med att utveckla våra ekonomiprocesser och förenkla systemen.