Fed – Alexandra Stråberg svarar på frågor i kväll

Länsförsäkringars chefekonom Alexandra Stråberg svarar på medias frågor när USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) ger sitt penningpolitiska besked klockan 20.00 i kväll.

-Kommunikationen har varit kristallklar från Fed, det är en höjning med 50 räntepunkter som ligger i korten, säger Alexandra Stråberg, chefekonom på Länsförsäkringar.

-Beslutet om att höja räntan väntas dock inte påverka marknaden, det är helt inprisat. Vi tror snarare det blir formuleringar om risker och ledtrådar kring kommande beslut som kommer nagelfaras, säger Alexandra.

-På marknaden ser vi just nu ett skifte i oron kring konjunkturen. Tidigare var det hög inflation som stressade marknaden, men nu tar oron för låg tillväxt över. Om Fed flaggar för tillväxtrisker kan det stödja börsen genom förväntningar på en lägre räntehöjningstakt, fortsätter Alexandra.

-Vi räknar med att 50 punkters räntehöjning både i maj och i juni, vi tror det behövs ytterligare dåliga nyheter kring inflationen för att Fed ska strama åt ännu snabbare, avslutar Alexandra.

För ytterligare information kontakta:
Alexandra Stråberg, chefekonom på Länsförsäkringar. Tel. 070 – 345 61 35
Presskontakt. Tel. 08-588 418 50.

 

Se alla pressmeddelanden