Årets vinnare av Hållbara Blekinge utsedd

På årets upplaga av näringslivsgalan Guldeken blev det Blekinge arkipelag som fick ta emot vårt pris Hållbara Blekinge, bestående av en Guldek samt en check på 25000 kronor.

Blekinge arkipelag arbetar bland annat med att anlägga nya våtmarker, bevara fiskbestånd och hållbart lant- och skogsbruk. De ligger även bakom satsningen ARK56 med sammanlänkade kustleder.

Övriga nominerade var MRT System som tillverkar maskiner som återvinner kvicksilver samt Johannishus gods som ägnar sig åt naturvård, viltförvaltning och gårdsbutik.
Priset, som delades ut för sjätte gången, syftar till att lyfta och premiera aktörer i Blekinge som gör goda insatser för hållbarhet.

Vinnarmotivering Hållbara Blekinge 2022:

Årets vinnare visar upp en imponerande bredd i sitt hållbarhetsarbete. Det är en samling eldsjälar; företagare och representanter för offentligheten som inspirerar och undervisar i bevarande av naturen. Detta skapar förutsättningar för hållbar företagsamhet och ger oss ökad tillgång till den fantastiska natur som finns i vårt län. En samhällsentreprenör som arbetar hårt för att rädda vårt livsviktiga ekosystem och ge oss ett vackert och hållbart kustlandskap att njuta av i överskådlig tid. Guldeken för ”Hållbara Blekinge” går till: Blekinge Arkipelag

Läs mer om Hållbara Blekinge och tidigare vinnare

Se alla nyheter