Investeringshjälpen - ett stöd för ditt sparande

I Investeringshjälpen får du våra experters syn på det ekonomiska läget i Sverige och världen. Här följer du även våra Bekväma fonder, Aktiva placeringsförslag och vårt senaste tillskott: Hållbarhetsinriktade placeringsförslag. Tanken är att Investeringshjälpen ska fungera som ett verktyg i ditt sparande och därmed underlätta dina placeringsval.

Den globala ekonomin dämpas av omikronviruset, men vi tror att en vändning kommer redan under första kvartalet 2022. Trots ökad smittorisk så verkar vårdbelastningen inte öka som tidigare på grund av mildare symptom. Det tyder på att restriktionerna blir förhållandevis kortvariga. Utsikterna i de stora ekonomierna ser därmed något bättre ut än förra månaden. Ränteläget är fortsatt lågt även om kortare amerikanska räntor stigit till följd av att FED nu väntas börja höja styrräntan under första halvåret 2022. De främsta riskerna mot ekonomin är nya virusmutationer, en fortsatt hög inflation, samt en för tidig avveckling av de ekonomiska stimulanserna.

Investeringshjälpen januari 2022

Se januari månads film

Luis Gemzell, makroekonom på Länsförsäkringar, berättar om vad som händer med ekonomin i världen och hur vi tror att inflationen och ekonomin i olika länder kommer att utvecklas framöver.

Se filmen

Se alla nyheter