Vi försäkrar GodHjälps volontärer och Hemmahjältar!

GodHjälp för samman volontärer med personer i riskgrupper, så kallade Hemmahjältar för att kunna hjälpa dem som är i riskgrupperna med att handla mat och apoteksvaror. Länsförsäkringar är med och stöttar det här initiativet genom att försäkra både de som ställer upp som volontärer och Hemmahjältarna som hjälper samhället genom att stanna kvar i sina hem.

Under coronavirusets framfart engagerar sig många för att gemensamt lösa de nya vardagsproblemen som uppstått. GodHjälp möjliggör hemleveranser av mat- och apoteksvaror till riskgrupper så att de kan stanna hemma.

Tillsammans minskar vi belastningen på vården och räddar liv!

Under tiden vi utför hjältedåd tillsammans ser vi till att alla inblandade är försäkrade, både volontärer och Hemmahjältar. Försäkringen är kostnadsfri för hemmahjälten och volontären.

Hur funkar försäkringarna?

Olycksfallsförsäkring omfattar olycksfallsskador som drabbar de försäkrade, ”volontärerna”, medan de utför uppdraget att leverera mat- och apoteksvaror till riskgrupper och under den direkta resan till och från uppdraget. Försäkringen täcker bland annat medicinsk invaliditet, tandskador och förlust av personliga tillhörigheter. Volontären kan också få ersättning för ärr och dödsfall samt tillgång till kristerapi.

Allriskförsäkringen gäller för Hemmahjältarna som stannar hemma. Den täcker plötsliga och oförutsedda skador eller förluster av egendom i hemmet. En självriskförsäkring täcker också självrisken i samband med skador i hemmet.

Vill du bli volontär hos GodHjälp eller är du en Hemmahjälte? Läs mer om GodHjälps arbete och anmäl dig på godhjalp.se

Se alla nyheter