Vinnare av priset, Hållbara Blekinge

Tredje upplagan av Hållbara Blekinge har fått en vinnare. Vi säger grattis till Blekinge Tekniska Högskola och programmet för "Strategiskt ledarskap för hållbarhet".

Göran Broman, professor/prefekt på BTH och Merlina Missimer, universitetslektor på BTH

I samband med näringslivsgalan, Guldeken, delas priset, Hållbara Blekinge, ut till personer, företag eller organisationer som verkar för hållbarhet.

Vinnare 2019 är Magisterprogrammet i stragegiskt ledarskap för hållbarhet.

 

Guldeken.jpg

Med motiveringen; 

Att åstadkomma förändring på det lokala planet är en bedrift och årets vinnare har definitivt satt Blekinge på kartan. Men för att åstadkomma global förändring krävs mer. Det behövs rätt kompetens, förståelse och ledarskap för att företag och organisationer ska kunna agera hållbart i framtiden.

Läs mer om vinnaren och priset Hållbara Blekinge

Övriga nominerade till Hållbara Blekinge 2019

ERIKSBERG VILT & NATUR

Konferens- och safariparken Eriksberg Vilt & Natur har ett av norra Europas
största vilthägn där djuren lever på egna villkor. Parken utgör en genbank för olika arter och har en viktig funktion som forsknings- och referensområde.

Konferensanläggningen är i stor grad självförsörjande med viltkött och hanterar hela processen från skog till tallrik.

BÄRTA

Swedish Temptations i Karlshamn, med Pia Qvarnström i spetsen, tillverkar veganska och ekologiska matprodukter under namnet Bärta. Utgångspunkten är att skapa klimatsmart mat som kan räcka till alla människor på jorden i dag – såväl som om tusen år. Av baljväxterna har svenska ärtor lägst klimatutsläpp – mer än 100 gånger lägre än för nötkött.

 

Alla nominerade har fått 10000 kr vardera – och vinnaren fick ytterligare 25000 kr, samt en Guldekenstatyett vid prisutdelningen.
 

Se alla nyheter