Idag presenteras vårt nya bolag, Länsförsäkringar Blekinge Utveckling AB

20 miljoner satsas på lokala företag

Länsförsäkringar Blekinge vill investera i lokala tillväxtbolag som kan generera arbetstillfällen. Hållbarhet i affärsidén är en grundförutsättning där miljö, sociala och ekonomiska aspekter beaktas. Det kan vara nystartade företag eller verksamheter som redan är etablerade, men behöver hjälp att växla upp till nästa nivå. I dagsläget finns en pott på 20 miljoner kronor avsatta för investeringar i Blekingeföretag.

– En viktig del av vår verksamhet är att utveckla länet och på lång sikt säkra arbetstillfällen, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge. Därför vill vi investera i driftiga företag i Blekinge. Vi kan gå in som en mer eller mindre aktiv ägare under en period tills företaget står på egna ben. Det måste vara en hållbar och skalbar idé som på sikt kan ha många anställda.

Från och med idag kan företag lämna intresseanmälan och presentera sin affärsidé. Tillsammans med externa rådgivare görs sedan en bedömning om företaget och affärsidén motsvarar de kriterier som satts upp.

Läs mer

Ring eller mejla oss gärna

Se alla nyheter