Hållbarhet - mer än miljöfrågor

Hållbarhet mer än miljöfrågor

Det ligger i Länsförsäkringar Blekinges affärsidé att både människor och ägodelar ska hålla länge. Vårt bolag arbetar för att bidra till FNs globala mål, framför allt de som är mest relevanta för oss. Klimatförändringar innebär en ökad risk för skador orsakade av stormar, skogsbränder eller översvämningar. Det försöker vi förebygga genom att analysera omvärlden och ge våra kunder praktiska råd och tips. Andra typer av skadeförebyggande åtgärder kan vara stöldskydd, larm och reflexvästar till exempel.

Det handlar också om att vara rädda om varandra. Vi arbetar med en tydlig värdegrund för att alla medarbetare ska må bra och för att vi ska vara en fortsatt bra arbetsplats.

Regional utveckling är också viktigt i sammanhanget. Vi vill att Blekinge ska leva och frodas både idag och imorgon för oss och kommande generationer. Därför främjar vi tillväxt genom vårt utvecklingsbolag som gör att klimatsmarta blekingeföretag kan skapa nya arbetstillfällen.

Ett roligt initiativ som vi lanserade för fem år sedan är att lyfta fram andra blekingar som gör starka insatser. Genom vårt pris Hållbara Blekinge, som delas ut på näringslivsgalan Guldeken, får de sin välförtjänta plats i rampljuset och vi vill passa på att nämna årets nominerade även i den här spalten. Först ut är Blekinge Arkipelag som är ett av Unescos Biosfärområden i Sverige. De arbetar bland annat med att anlägga våtmarker, arbeta med skogsvård och fiskenäring samt ekoturism genom konceptet ARK56. Andra kandidaten är Johannishus Gods i Ronneby som bedriver hållbart skogs- och jordbruk, viltförvaltning och säljer sina produkter i gårdsbutik, till exempel folköl från eget bryggeri. Den tredje kandidaten är MRT System från Karlskrona som tillverkar avancerade maskiner för återvinning av kvicksilver som exporteras över hela världen. Samtliga nominerade får en check på 10 000 kr för sina insatser och vinnaren som utses av vår jury får ytterligare en check på 25 000 kr i höst. Vi tycker så klart att alla är värdiga vinnare och önskar dem lycka till!

Renée Skogersson, kommunikations- och hållbarhetschef

Länsförsäkringar Blekinge driver försäkrings- och bankverksamhet i alla Blekinges kommuner. Banken är snabbast växande i Sverige. 

Läs mer om vår hållbarhet