En blekingsk krönika

En blekingsk krönika som tar tempen på vår samtid

Ibland känns det som att tiden går fort och ibland segar sig veckorna fram. Hur var året som gick 2022? Vad pratade vi om och vad gjorde vi? Vi på Länsförsäkringar Blekinge satte oss ner och läste krönikorna som vi publicerat här i Succé Blekinge och insåg att de är en bra mätare.

I årets första krönika rivstartade vi med ämnen som tyvärr har präglat året. Vi pratade krig, inflation, energikris, höjda räntor och pandemi. Omvärldsläget har påverkat agendan, inte minst för våra medarbetare inom Bank och Pension där många kunder hört av sig med frågor. Våra rådgivare fattade pennan och skrev i Succé Blekinge för att ge tips på hur vi ska tänka kring vår ekonomi.

Det kom en sommar där världen öppnade upp och vi kunde resa mer obehindrat efter att pandemin stabiliserats något. Då skrev vår expert en krönika om vikten av att ha en bra reseförsäkring. Samtidigt är sommaren högsäsong för stölder, så det blev även en text om hur man kan jobba förebyggande för att skydda sina ägodelar. I spåren av de skenande elpriserna skrev trygghetsrådgivarna hur man sparar el på rätt sätt – utan att riskera sin egendom. Vi skrev också om vårt samarbete med SOS International och vikten av att må bra på jobbet. Avslutningsvis fick Länsförsäkringar Fastighetsförmedling en spalt för att tipsa om hur de fallande bostadspriserna kan hanteras.

Parallellt med det vi skriver i Succé, har det så klart hänt mycket annat. Något vi tidigt gick ut med var en ändring i hemförsäkringen så att den omfattade även inneboende familjer på flykt undan kriget i Ukraina. I år har vi också kunnat åka ut på efterlängtade event igen och träffat både kunder och andra blekingar. Till exempel under kosläppet i Bräkne Hoby och på Nostalgia-festivalen i Brunnsparken. Vi åkte även runt med vår glassbil och bjöd på glass i ett somrigt Blekinge.

Under hösten kunde vi kora en ny vinnare i vår satsning Hållbara Blekinge i samband med näringslivsgalan Guldeken. Denna gång gick priset till Blekinge Arkipelag för deras starka engagemang i vårt biosfärområde.

I och med det stänger vi krönikorna för 2022 och blickar framåt. Under 2023 kommer det hända spännande saker. Inte minst påbörjas ombyggnaden av vårt kontor i Karlskrona. Det kommer vi snart berätta mer om. Vi kommer även att fira 180 år som bolag. En svindlande tidsrymd när man betänker hur mycket som förändrats sedan dess – och hur vår affärsidé om att skydda oss mot olyckor ändå är samma. Om än något utvecklad.

Nu lackar det mot jul igen. Våra skadeförebyggare vill skicka med en extra julhälsning om att elda försiktigt i kaminerna, trots höga elpriser. Var försiktig med levande ljus och ta hand om er. Vi som skrivit krönikan under året önskar er alla en god jul och ett gott nytt år!

Tidigare krönikor

Bostadsmarknaden - så ska du tänka

Läs tipsen från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Guldregn över Blekinge Arkipelag

I år gick den tunga statyetten till Blekinge Arkipelag.

Sänka dina elkostnader?

Om du känner dig bekymrad över inflation och stigande elpriser, så är du inte ensam!

Jobba är jobbigt, eller?

För många är semestern över och blotta tanken på att jobb kan vara jobbig. Här får du hjälp att må bra på jobbet

Sommar, sol och skadeförebygg

Våra skadeförebyggare har några tips för en tryggare sommar!

Hållbarhet - mer än miljöfrågor

Vad är hållbarhet egentligen och hur bidrar ett bank- och försäkringsbolag i Blekinge? På ganska många sätt faktiskt.

En tryggare semester

De flesta vet nog att de har någon form av reseförsäkring kopplad till sin hemförsäkring. Däremot vet inte alla vad som verkligen ingår. Är du ordentligt försäkrad?

De bästa skadorna är de som aldrig händer

Det är bara vi på Länsförsäkringar Blekinge som har ett eget team av trygghetsrådgivare! Här ger vi dig några konkreta tips på hur du kan skadeförebygga hemma!

Stabil pension i en svajig omvärld

Orange kuvertet är pensionsrapporten som merparten av oss inte tänker så mycket på. Hur kommer det sig?

Inflation, räntor - och hur allt hänger ihop

Inflation, räntor – och hur allt hänger ihop Inflation, energikris, höjda räntor… media älskar att elda på med den sortens rubriker.

Och så var det den där pensionen

Pensionen kan kännas både avlägsen och främmande. Det finns mycket du kan påverka själv och ju längre tid du har på dig, desto bättre.

Tryggspara och energisnåla

Tryggspara och energisnåla Elpriserna i södra Sverige är rekordhöga och vi får förbereda oss på ännu dyrare el i vinter. För vissa är det ett mindre bekymmer, medan andra kommer att drabbas hårt ekonomiskt. Så hur ska man tänka?

Året som gått

Så här i elfte timmen brukar det vara populärt med listor som summerar det vi har varit med om under året. Vi på Länsförsäkringar Blekinge vill inte vara sämre och tänkte därför påminna er – och oss själva – om hur mycket vi faktiskt har hunnit med.

God ekonomi ger god hälsa

Mår vi bättre när vi har koll på våra pengar? Att ha koll på sin ekonomi ger dig lugn och ro, även om du inte har en förmögenhet på banken. Bara att veta om att räkningarna blir betalda varje månad och att du har en sparad buffert för oförutsedda händelser räcker långt.


Länsförsäkringar Blekinge