ToKeep AB (DIID) får första investeringen

Länsförsäkringar Blekinge har avsatt kapital för att investera i lokala bolag med tydlig skalbarhet och hållbarhet i affärsidén. Allt för att gynna tillväxten i länet. Efter att ha gått igenom intresseanmälningarna har ett första bolag utsetts; nystartade ToKeep AB (DIID) i Karlshamn.

På bilden: Matz Karlsson, Storegate (grundare), Patric Isacsson, ToKeep AB, Lene Håkansson och Jens Listerö från Länsförsäkringar Blekinge samt Bertil Hedén Storegate (grundare)

Det är mycket som ska komma på plats innan själva investeringen kan genomföras. Men nu kan vi stolta presentera den första satsningen

Det är en lång process. En genomlysning av bland annat affärsidén och personerna bakom den, avtal ska skrivas och det behöver finnas andra underlag på plats för att båda parterna i slutändan ska känna sig tillfredställda och trygga med samarbetet. 

Samarbetet är ett utmärkt tillfälle att vara med och bidra till utvecklingen av Blekinge som län. Här har vi ett konkret exempel på utveckling som innebär att företag vågar satsar!

Nya arbetstillfällen till länet är något som vi månar extra om.

Vi kommer att ta en aktiv ägarroll. Det blir Lene Håkansson, finansansvarig, från Länsförsäkringar Blekinge som kommer vara en av styrelseledamöterna i ToKeep AB.

Läs mer om Utvecklingsbolaget och ansök om investering

 

ToKeep AB (DIID)

Vår vision är att du som användare inte ska behöva samla in någon information alls, vi ska göra det åt dig, helt automatiskt. 

 

ToKeep kommer att erbjuda en tjänst som ska förenkla för människor att samla all viktig personlig information digitalt på ett ställe.

Den huvudsakliga verksamhet kommer att finnas i Karlshamn. Under 2019 kommer ToKeep att anställa cirka 5 personer. Men de kommer att sysselsätta fler.

Det stora arbetet det första året är utveckling av plattform och applikationer vilket kommer att köpas in via Storegate och externa partners.

Patrick Isacson tillträdde sitt nya uppdrag som vd för ToKeep AB den 15 april 2019. Patrick kommer närmast från NODA AB där han var vd.

Efter nyheten släpptes har Patrick Isacson informerat om att bolaget kommer att byta namn från DIID Sweden AB till ToKeep AB.