Bluehealth Prize

Nytt pris inom eHälsa

BlueHealth Prize är ett nyinstiftat pris från Länsförsäkringar Blekinge som går ut på att premiera innovativa idéer inom det växande området eHälsa.

Priset på 50 000 kronor delas ut i samarbete med Blue Science Park i Karlskrona, ett centrum där forskning, näringsliv och offentlig sektor möts för att lösa behov inom olika fokusområden, exempelvis eHälsa.

För Länsförsäkringar Blekinge har eHälsa starka kopplingar till den egna verksamheten.

Icons/70px/Quotation-mark-70
– Idag är vi bättre på att försäkra våra saker än att försäkra oss själva. Vi ser att hälsa är nästa stora område för oss och där kommer digital teknik vara avgörande. Det finns redan nu hälsofrämjande tjänster som vi erbjuder våra kunder – men det behövs fler. Med ett pris inom eHälsa vill vi belysa de goda idéer som finns och inspirera till nya.
Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge

Prisutdelningen skedde i samband med Blue Science Park Innovation Day den 7 maj.

På sikt har vi självkörande bilar och uppkopplade hem som upptäcker olyckan innan den är framme. Men saker är saker. Vi får inte glömma bort oss själva. Det mesta pekar på att vår hälsa är nästa område som kommer att innebära stora kostnader – för både försäkringsbolag och samhället.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Många av dagens sjukdomstillstånd går att förebygga och det bästa är förstås om vi kan hålla oss friska. Och där kommer ny teknik att spela en avgörande roll. Därför arbetar Länsförsäkringar som bank och försäkringsbolag redan med ett flertal hälsofrämjande tjänster – men det behövs fler. Med priset inom ehälsa vill vi uppmärksamma de goda initiativ som görs och samtidigt stimulera till ökad entreprenörsanda inom området.
Renée Skogersson, kommunikationschef på Länsförsäkringar Blekinge

Vinnare 2021 - Mattias Hallström, Digitala samtal


Vi säger stort grattis till vinnare av Blue Health Prize 2021- Digitala Samtal, som vinner med motiveringen;

Med affärsmässighet och lyhördhet utvecklar detta bolag verktyg som förändrar liv på riktigt utan att kräva mer resurser. Utifrån marknadens behov kan tjänsterna skalas upp och tillföra mjuka värden i en hårt pressad miljö, samt öppna för ökat lärande. En lösning som underlättar före, efter och under arbetets gång. Innovativt, stringent och viktigt!

Läs mer om Digitala samtal

Övriga nominerade var;

I-Balans

Karlskronabaserade I-Balans erbjuder ett webbaserat stödbehovsmätningsprogram för genomförande av bedömning, sammanställning och analys samt konsulttjänst.

Trygga klassen (Lotusmodellen)

Sölvesborgsbaserade Lotusmodellen förebygger med sin digitala plattform “Trygga Klassen” utanförskap, droger, kriminalitet och psykisk ohälsa i skolor.


Länsförsäkringar Blekinge