Eldsjälar premieras

Vi på Länsförsäkringar Blekinge vill uppmärksamma de otaliga eldsjälar som finns runtom i Blekinges alla föreningar. Däför instiftade vi får några år sedan, Eldsjälspriset.  

Genom priset vill vi uppmärksamma några av alla de ovärderliga och ideella insatser som görs av individer runt om i Blekinges alla idrottsklubbar.

Blekinge är vår hemmaplan. Det är här vi lever och bor. Därför är det viktigt att hela tiden sträva efter ett hållbart Blekinge. Att uppmärksamma föreningslivets eldsjälar, som är helt ovärderliga för alla föreningar, känns helt naturligt för oss. Det allra första Eldsjälspriset delades ut för några år sedan till en av Mjällby AIF:s riktiga eldsjälar, Gert Nilsson. Gert har i över 50 år jobbat för klubben.

Årets eldjälspriset delades bland annat ut till Lennart Svensson, HIF Karlskrona

Vi gratulerar Lennart Svensson som förutom välförtjänt ära, diplom och staty av Susanne Demåne fick en värdecheck på 10 000 kr. Pengarna får han skänka vidare i klubben där han tycker de behövs mest.

Så här lät motiveringen:

"Hedersutmärkelsen går till en person som började i HIF Karlskrona när han var 11 år. Han inledde som målvakt och har sedan dess varit föreningen trogen i nästan 60 år med olika uppgifter. Han har bland annat varit ansvarig för olika lotterier, arbetat aktivt med marknadsfrågor, men även varit matchfunktionär under många decennier.

En viktig person som gör både smått och stort för HIF Karlskrona. Han ställer alltid upp när det behövs. En ledare som under alla år haft många strängar på sin lyra. Med denna utmärkelse vill vi hylla och tacka Lennart för hans ovärderliga och ideella arbete i HIF Karlskrona."