2021 delar vi ut 50 miljoner till våra ägare


Illustrationer som symboliserar återbäring
2020 var ett bra år - vi gick med vinst och hade färre skador än beräknat! Eftersom vi ägs av våra kunder delar vi med oss av vår vinst till dig som är försäkringskund. För att du ska få din utbetalning direkt på bankkontot behöver du registrera ditt kontonummer på Mina sidor, senast den 9 maj.

Så här gör du:

 1. Logga in på lansforsakringar.se med BankID eller säkerhetsdosa

 2. Klicka på ditt namn (om du loggar in via en enhet med mindre skärm visas en symbol som liknar en människa) och välj Inställningar

 3. Kontrollera att vi har rätt mejladress och mobilnummer till dig under Kontaktuppgifter. Glöm inte att klicka på Spara och signera om du ändrar något

 4. Under Utbetalningskonto väljer du bank och lägger till kontonummer. Klicka på Spara ändringar. Om det finns ett konto registrerat sedan tidigare, kontrollera att det är rätt. Om inte, klicka på Ändra konto och uppdatera informationen

Så gör du - instruktioner med bilder

Länsförsäkringar Blekinge

Frågor och svar

 • Försäkringar

  Vi betalar ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Hur mycket just du får är beroende av de försäkringar du har haft hos oss under 2020.


  Hjälpte det här svaret dig? 35 av 42 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Du som har rätt till återbäring kommer i god tid att få ditt återbäringsbesked skickat till dig. I det kan du läsa mer om just din återbäring. Pengarna kommer att betalas ut runt den 21 maj. Senast den 9 maj måste du ha registrerat ditt kontonummer, inloggad på Mina sidor. Då får du pengarna direkt in på ditt bankkonto vid utbetalningen.

  Om du inte har registrerat ett konto kommer du istället att få en avi hemskickad under hösten. Avin löser du in hos ett ombud. Men på grund av den rådande coronasituationen ber vi dig registrera konto istället för att vänta på en avi, för att minska besök till banker och affärer. 


  Hjälpte det här svaret dig? 42 av 45 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Försäkringspremierna sätts alltid utifrån ett normalår, med ett förväntat skadeutfall både vad gäller antal skador och kostnad för dessa. Det är dock omöjligt att i förväg veta utfallet för ett enskilt år, då det är väldigt många olika saker som spelar in. Vi kan ett enskilt år få lägre skadekostnader än normalåret som vi budgeterar utifrån. Det överskott som blir kan då betalas tillbaka till dig som kund i form av återbäring. Under 2020 hade vi även en gynnsam kapitalförvaltning som bidrog till ett positivt resultat.

  Om vi har ett gynnsamt skadeutfall ett år innebär det därmed inte att vi kan sänka premierna för kommande år. Återigen måste vi sätta premierna utifrån ett normalår.


  Hjälpte det här svaret dig? 32 av 33 har fått hjälp av svaret