Vintersäkra ditt fritidshus

Vinter betyder stor risk för frost och vattenskador i vinterstängda fritidshus. Men du som fritidshusägare kan enkelt skydda ditt hus inför vintern och undvika skador.

Vatten i ledningarna kan orsaka frostskador som sedan leder till vattenskador och som blir både dyrbara och besvärliga för dig som husägare. Många skador uppkommer som en följd av att du inte har tappat ur vattensystemen i huset eller att du har haft för låg temperatur inomhus. Ibland upptäcks inte skadan förrän efter lång tid då vattnet hunnit göra stor skada i huset.

Många gånger hade en enkel åtgärd som ett påslaget element kunnat förhindra skadorna. Och nu är det hög tid för dig som har fritidshus att skydda det inför vintern.

Om du använder huset på vintern och har vatten kvar i ledningarna måste du låta huset vara uppvärmt för att undvika att vattenledningar och toaletter fryser sönder. Om huset inte används ska du dock stänga av vattnet och tömma ledningarna. Det behövs inte många timmars strömavbrott för att det ska uppstå en vattenskada om det finns vatten kvar i ledningarna.

Läs mer här>>

Ring eller mejla mig gärna

Se alla nyheter