Samhällsengagemang

Engagemang i det lokala samhället

Starkt engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt

Vi har sedan lång tid tillbaka ett engagemang i det lokala samhällets utveckling och tillväxt.

I hela Sverige stödjer och samarbetar vi aktivt med lokala organisationer, föreningsliv, idrottsrörelser och näringsliv. Under lång tid har syftet varit att skapa individuell trygghet genom att erbjuda försäkringar. Men parallellt med det har en viktig del av arbetet också handlat om att minska risker och skapa trygghet där människor lever, arbetar och är aktiva. Insatser som gynnar inte bara de egna kunderna utan hela samhället.

Dessutom bedriver vi ett aktivt förebyggande samhällsarbete för att skapa så goda levnadsvillkor som möjligt för människorna i länet. Omsorgen om det lokala samhället syns både i den långsiktiga omsorgen om pensionsspararnas pengar och i bankerbjudandets lokala prägel.

Vi satsar också långsiktigt genom att bidra till forskning som syftar till ökad individuell trygghet och minskade risker i samhället.

Läs mer om Länsförsäkringars Forskningsfond

Informationen gäller för Länsförsäkringar Blekinge

Samhällsengagemang hos Länsförsäkringar Blekinge

Årets ungdomsförening

Vi delar årligen ut priset "Årets ungdomsförening" under Blekinge Idrottsförbunds drottsgala. 

Årets kamrat

Vi vill uppmuntra att våra barn och ungdomar växer upp i ett tryggt Blekinge. Därför har vi tillsammans med KHK skapat ett pris "Årets kamrat". 

Lek och lär - för Östersjön

Östersjön är ett speciellt hav. Vi anordnar Lek och Lär - ett lekland där barn kan leka och samtidigt lära sig hur vi ska få Östersjön att må bättre.


Årets eldsjäl

Vi på Länsförsäkringar Blekinge vill uppmärksamma de otaliga eldsjälar som finns runtom i Blekinges alla föreningar. Däför instiftar vi nu, Eldsjälspriset.

Hållbara Blekinge

I år introducerar vi priset "Hållbara Blekinge". Priset syftar till att lyfta fram företag, organisationer eller personer som på något sätt agerar hållbart och engagerat i sin gärning och gör något bra för Blekinge.

Var rädd om Blekinge - Drick kranvatten!

Vi är alltid rädda om dig och miljön. Träffa oss i vår H2O-lounge i sommar! Här kan du fylla på med miljövänligt, färskt och nyttigt vatten i närmaste kran.


Julia fick Teknikcollegestipendium

Vi har tillsammans med Nordenbergsskolan och Olofströms kommun arbetat fram ett nytt stipendium. 

Sponsring

Vi investerar i våra barn och ungdomars framtid och stöttar ungdoms- och idrottsverksamhet i Blekinge,

Ta hjälp av vårt återvinningstjänst

Vår återvinningstjänst är ett smidigt sätt att hjälpa dig som lantbrukare att bli av med skrot och miljöfarligt avfall. Förutom att du gör miljön en tjänst, får du marknadsmässigt
betalt för skrotet.