Nu väljer vi kunder till fullmäktige

Som kund hos oss är du också delägare i Länsförsäkringar Bergslagen. Det betyder att du som är kund kan engagera dig och vara med och påverka företagets framtid. Nu är det dags att rösta i årets fullmäktigeval.

Fullmäktige är vårt högst beslutande organ. Här finns cirka 60 vanliga kunder som är med och påverkar företagets framtid. Vart tredje år får våra kunder som har en sakförsäkring hos oss – till exempel en bil, båt eller hus – en inbjudan till att rösta i fullmäktigevalet. 2022 är det val för våra kunder som bor i följande kommuner:

  • Valdistrikt Köping (inkluderar kommunerna: Surahammar, Hallstahammar, Kungsör och Arboga)
  • Valdistrikt Askersund (inkluderar kommunerna: Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Laxå)

Valberedningen har tagit fram kandidaterna efter att kunderna själva i maj kunde nominera sig att delta. Valberedningen har också säkerställt att samtliga kandidater uppfyller ställda krav och är lämpliga som fullmäktigeledamöter och vill vara bra ambassadörer för vårt kundägda bolag.

Rösta på din kandidat till fullmäktige
Alla röstberättigade kunder kommer få inbjudan att delta i valet vi e-post eller ett vykort. För att rösta kan du också klicka på länken nedan. Då får du läsa mer om respektive kandidat och vilka frågor de tycker är viktigast i ett kundägt bolag.

Privatpersoner röstar enklast med BankID. Det går också att rösta via post eller på något av våra kontor. Företagskunder väljer ”Utskrift” när de lägger sin röst och postar sedan röstsedel till oss.

Gå till röstningen direkt

Valet pågår 14-30 november. När rösterna är räknade presenteras valresultatet här på vår webbplats.

Läs mer om fullmäktigevalet

 

Se alla nyheter