Tillsammans kan vi skapa en jul för alla!

Många små bidrag kan göra stor skillnad för våra medmänniskor som lever i en ekonomiskt utsatt situation, för äldre som är ensamma eller för människor som saknar ett hem. Någonstans att vara när mörkret och kylan tränger sig på.

I Västerås och Örebro lever i dag ca 7500 barn i ekonomiskt utsatta familjer. Deras liv begränsas på olika sätt. Några äter sig bara mätta ibland andra får dela vinterjacka med flera av sina syskon. Behovet att hjälpa är stort.

I år valde våra kamratföreningar i Västmanland och Örebro län att samla in pengar till förmån för Lokala Hjälpen (Västerås) och "Varje familj räknas"/Örebro Stadsmission. Initiativet blev högt uppskattat av våra medarbetare och företagsledning. Det resulterade i att för varje krona som samlades in av personalen så dubblade Länsförsäkringar Bergslagen bidraget.

Tillsammans fick vi ihop 50.500 kr.
Tillsammans har vi bidragit till att ca 101 utsatta familjer i Västerås och Örebro fått en extra kasse mat i jul. Allt går oavkortat till Lokala Hjälpen i Västerås och Örebro Stadsmission som genom stödet förser utsatta familjer med matkassar, vinterkläder och julklappar till behövande.

Läs mer om Lokala Hjälpen i Västerås här.
Läs mer om kampanjen ”Varje familj räknas” i Örebro här.

Lokalkontorens julgåva

Personalen på våra lokalkontor fick 5000 kronor att skänka till en lokal föreningen som de anser värda en julgåva för sin insats för dem utsatta i vårt lokalsamhälle. I år föll valen på:

Karlskoga - I Kärlekens tecken
Föreningen drivs ideellt av Åsa Karlström.

- Ert bidrag detta år är extra välkommet! På grund av pandemin har jag inte kunnat genomföra mina insamlingskonserter, hälsar Åsa Karlström som själv vet hur det är att växa upp i en utsatt familj.

Åsa kommer ändå i år att hjälpa ett hundratal familjer i Karlskoga med mat och julklappar. Även under året gör hon stora insatser för att ge barnen fina sommarminnen och stöttar familjer med akuta matkassar, nya fotbollsskor, blöjor och vinterkläder.

Vill du läsa mer om fonden I Kärlekens tecken? Det gör du här: www.ikarlekenstecken.se

 

Lindesberg - Hemlösa tassar

Det är en ideell förening som hjälper hemlösa och övergivna katter. I dag finns ca 70 hemlösa och övergivna katter i området.

- Till vår hjälp har vi ett 20-tal jourhem i länet som ställer upp för de hemlösa missarna och låter dem bo i ett riktigt hem, i väntan på ett permanent hem. Vi har alltid brist på jourhem, främst för de skygga katterna, berättar Linda verksamhetsansvarig.

Julgåvan från Länsförsäkringar Bergslagen går bland annat till att köpa in en kattunge-kuvös för att ge de som behöver extra värme och syre för att återhämta sig. Samt för att ge den vård som behövs för varje individ, exempelvis kastrering, vaccinering och id-märkning.

Vill du läsa mer om Hemlösa tassar? Det gör du här: www.hemlosatassar.se

 

Sala - Kvinnojouren

Den ideella föreningen Kvinnokraft, kvinnojouren i Sala arbetar hjälper kvinnor och tjejer som blivit utsatta för våld.

- Julgåvan från Länsförsäkringar möjliggör för Kvinnojouren att bland annat köpa mat, vinterkläder och julklappar till barn där mamman inte har möjlighet, berättar Anna Johansson från Kvinnojouren.

När man som kvinna eller tjej är utsatt för våld behövs stöd. Dels för att ha möjligheten att prata och berätta om våldet och utsattheten, dels för att få hjälp att sortera sin situation. Vad behöver jag göra? Vilka ska jag vända mig till? I vilken ordning behöver jag göra saker? Men, framförallt, kvinnan behöver sätta ord på sin situation och få stöd i utsattheten i sig.

Vill du läsa mer om Föreningen Kvinnokraft? Det gör du här: http://kvinnojourensala.se/

 

Köping – Hela människan

Föreningen Hela människan i Köping hjälper människor som hamnar vid sidan om samhället och ger dem stöd för att bryta utanförskapet. 

- Vi delar ut kläder, vi har ett klädbibliotek dit alla är välkomna. Tack vare er gåva har vi möjlighet att bjuda fler besökare på det vi erbjuder från köket. Ett stort TACK, tillsammans gör vi skillnad!

Hela Människan finns för människor som lever i en utsatt livssituation. De erbjuder en mötesplats dit alla är välkomna oavsett bakgrund och livssituation. Hos dem kan man ta en fika, äta frukost och lunch för en billig penning. De erbjuder även toalett, dusch och tvättmaskin för den som behöver, berättar Anna Pettersson, verksamhetschef

Vill du läsa mer om Hela människan? Det gör du här: https://helamanniskan.se/koping/

 

Vi på Länsförsäkringar Bergslagen beundrar deras engagemang för de utsatta och vi vet hur viktigt det är – speciellt nu i juletider.

 

Se alla nyheter