Resa utomlands i sommar? Tänk på detta

Många länder i Europa jobbar nu med att så smått öppna upp för turister. Även om UD nu tagit bort avrådan från att resa till flertalet europeiska länder så finns det en del överväganden man behöver göra innan man reser iväg. Inte minst om man tar bilen.

Bestämmer du dig för att resa i sommar behöver du vara beredd på att förutsättningarna kan ändras snabbt om de lokala myndigheterna ändrar sina rekommendationer och restriktioner.

Många har frågor kring covidtest och reseintyg/friskintyg.

– Resenärer kan bli försenade eller strandsatta om de inte får sina provsvar i tid eller om provsvaren inte uppfyller landets krav. Även här kan reglerna om vad som gäller ändras med kort varsel, säger Susanne Fagerberg, försäkringsspecialist på Länsförsäkringar.

Om du som reser blir akut sjuk eller råkar ut för ett olycksfall på resan så gäller reseförsäkringen för vård på den plats du befinner sig.

Läs hela pressmeddelandet

Om du planerar bilsemester i Europa

Nu öppnar UD upp för resor till vissa länder och en del kommer våga ta sig ut i Europa med bil. Men många länder som haft en tuff nedstängning kämpar fortfarande med att komma igång. Det innebär att allt på semesterdestinationen kanske inte kommer fungera normalt. Hur gäller till exempel bilförsäkringen och vad händer om bilen behöver bärgas?

Här finns mer info om vad som gäller när du tar bilen utanför Sveriges gränser.

 

Se alla nyheter