Invalda i fullmäktige 2018

Rösterna är räknade – här är nya fullmäktige

Invalda i fullmäktige 2018

Kunder vill vara med och påverka sitt försäkringsbolag. Rekordmånga kunder har i november röstat på vilka som de vill ska representera dem i vårt bolags högst beslutande organ. Här är vårt nya fullmäktige 2019.

Länsförsäkringar Bergslagen ägs av sina kunder. Det betyder att vi har ett fullmäktige högst upp i vår organisation. Här sitter ca 60 vanliga kunder som är med och påverkar företagets framtid. Bland annat genom att tillsätta bolagets styrelse och kontrollera ekonomin.

Under två veckor i november har 860 kunder i följande kommuner tagit chansen och röstat på de kunder som de vill ska representera dem i fullmäktige.

  • Hällefors, Lindesberg och Ljusnarsberg, Nora, Karlskoga och Degefors kommuner
  • Sala, Fagersta, Skinnskatteberg, Norberg och Heby kommuner

Valresultat

Fullmäktige i distriktet för Hällefors, Lindesberg och Ljusnarsberg, Nora, Karlskoga och Degefors kommuner 2019-2021 är:

Anna Berggren, Nora
Ann-Christin Bertilsson, Lindesberg (nyval)
Fredrik Hedborg, Ljusnarsberg
Jan Erik Höijer, Degerfors
Helena Jansson, Karlskoga
Johan Sigge, Lindesberg (nyval)
Sofia Tungfelt, Karlskoga (nyval)

Fullmäktige i distriktet för Sala, Fagersta, Skinnskatteberg, Norberg och Heby kommuner 2019-2021 är:

Anita Edholm, Vittinge
Ludvig Ericsson, Möklinta
Fredrik Heidenborg, Sala
Mats Hägglund, Sala
Per Erik Nyström, Västerbykil
Christina Stigsdotter, Tärnsjö

Valdeltagandet ökar

Valdeltagandet ökade med över 10 procent från förra årets fullmäktigeval och med över 600 procent jämfört med det senaste valet i de aktuella distrikten.

Bakom den stora ökningen står möjligheten att kunna rösta digitalt. Istället för att hålla traditionella valmöten började Länsförsäkringar Bergslagen förra året med digitala fullmäktigeval. Kunderna loggar helt enkelt in med BankID för att lägga sin röst.
–Vi ser att intresset för att engagera sig i sitt försäkringsbolag ökar och med en digital omröstning ger vi fler chansen att göra sin röst hörd, säger Mikael Sundquist, vd. När fler deltar kan vi känna oss än mer trygga med att vårt fullmäktige har en god förankring hos kunderna i vårt område.

Om fullmäktige

Film. Hur fungerar ett fullmäktigeval?

Om fullmäktigeval och årets kandidtater

Se alla nyheter