UngDomare

Gillar du fotboll, träning och att träffa kompisar? Bli en UngDomare.

Du är viktig. Du behövs. En UngDomare vågar stå upp för rätt och fel, klarar av att ta snabba beslut och lösa konflikter. En UngDomare gillar sin sport, fysisk träning och att lära sig reglerna. Välkommen i nätverket UngDomare! (Ny anmälningsperiod öppnar efter sommaren. Håll utkik!)

Har du frågor? Kontakta VFF

Bli UngDomare

Start för UngDomare i Västmanland

Under våren har vi sökt intresserade och ansvarsfulla ungdomar från Västmanlands fotbollsdistrikt som vill döma matcher under säsongen och samtidigt vara med och skapa gemenskap och utveckling inom fotbollen. Som UngDomare får du:

  • En snygg domartröja. För den rätta lagkänslan.
  • Inbjudan till regionala träffar för länets alla UngDomare
  • Domarutbildning, träning och gemenskap
  • Starkare självkänsla och pepp inför ditt domaruppdrag!

330 UngDomare är med i nätverket

Västmanlands Fotbollsförbund ansvarar för anmälningar, utbildningar och gemensamma aktiviter för UngDomarna. Ny anmälningsperiod öppnar efter sommaren. Håll utkik!

Har du några frågor kan du mejla till: ungdomare@vff.se

Välkommen på nätverksträffar!

Nätverksträff 1

Lördag 8 juni är det dags för första gemensamma träffen för alla som anmält sig till nätverket UngDomare. Här får deltagarna lära känna varandra och utbyta erfarenheter. Det blir mycket fotbollssnack och domartaktik. Johan Becker från Västmanlands Fotbollförbund kommer berätta om dem nya spelformerna som gäller på plan. Träffen avslutas med att gänget tillsammans ser VSK möta IK Frej i Superettan på Solid Park i Västerås.

Har du några frågor kan du mejla till: ungdomare@vff.se

Stipendium

Stipendium till Årets UngDomare

Onsdag 18 september, kl 18.00 på Solid Park i Västerås kommer stipendium till Årets UngDomare att delas ut. Stipendiet på 2500 kronor vardera går till två UngDomare som visat prov på mod, god kamratskap och under säsongen gjort framsteg i sin domarkarriär.

Välkomna!

Mohammed Al-Hakim, elitfotbollsdomare

”Som ung domare lär du dig leda andra, blir duktig på att kommunicera och fatta snabba beslut. Jag hade själv önskat att UngDomare fanns när jag började min domarkarriär som 13-åring.”

Är du ung, älskar fotboll och vill utvecklas? Ta då chansen och anmäl dig till UngDomare, det kommer gynna både dig själv och fotbollen, säger Mohammed Al-Hakim, elitfotbollsdomare från Västmanland.

Mohammed är en av de förebilder och fotbollsprofiler som är med och bygger nätverket UngDomare.

Vårt stöd till unga domare

Länsförsäkringar Bergslagen stödjer unga domare

Unga domare gör ett mycket viktigt och nödvändigt jobb för att hålla igång idrotten. Genom satsningen UngDomare vill vi bidra till att barn och ungdomar har en aktiv och meningsfull fritid. Målet är att stärka unga domare inom alla lagidrotter - men 2019 börjar vi med fotbollen i Västmanland. Stödet till unga domare består av fyra delar: synliggöra, stärka, skapa trygghet och gemenskap.

Synliggöra unga domare

Som duktig domare märks du knappt under match, och när matchen är slut är det vinnarlaget som får ryggdunkar och gratulationer. Genom UngDomare synliggör vi din viktiga roll. Du är modig, ansvarsfull och har en viktig roll för idrotten.

Skapa gemenskap

Som UngDomare får du en tillhörighet utanför din egen förening, en domartröja och ett eget klubbmärke.

Stärka unga domare

Vi satsar på att stärka dig som ung domare, så att du känner dig trygg under matchen. Genom regionala träffar skapar vi gemenskap, utveckling och stärker självkänslan.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.