Vi stärker UngDomare

Unga domare gör ett mycket viktigt och nödvändigt jobb för att hålla igång idrotten. Genom satsningen UngDomare vill vi bidra till att barn och ungdomar har en aktiv och meningsfull fritid. Stödet till unga domare består av fyra delar: synliggöra, stärka, skapa trygghet och gemenskap.

En UngDomare vågar stå upp för rätt och fel, klarar av att ta snabba beslut och lösa konflikter.

En UngDomare gillar sin sport, fysisk träning och att lära sig reglerna. Målet är att stärka unga domare inom alla lagidrotter. 2022 har vi skrivit avtal med fotbollsförbunden i Västmanlands- och Örebro län.

Som UngDomare får du:

  • En snygg domartröja - för den rätta lagkänslan
  • Inbjudan till regionala träffar för länets alla UngDomare
  • Domarutbildning, träning och gemenskap
  • Starkare självkänsla och pepp inför ditt domaruppdrag.

Vårt stöd till unga domare

  1. Synliggöra: Genom UngDomare synliggör vi din viktiga roll. Du är modig, ansvarsfull och har en viktig roll för idrotten.
  2. Skapa gemenskap: Som UngDomare får du en tillhörighet utanför din egen förening, en domartröja och ett eget klubbmärke.
  3. Stärka: Vi satsar på att stärka dig som ung domare, så att du känner dig trygg under matchen. Genom regionala träffar skapar vi gemenskap, utveckling och stärker självkänslan.
  4. Ge ett extra skydd: Att ha en försäkring är viktigt. Som UngDomare får du en kollektiv olycksfallsförsäkring (10 ppb) helt utan kostnad.

Information Kollektiv olyckfallsförsäkring UngDomare (pdf)

För- och efterköps information Kollektiv olycksfallsförsäkring (pdf)

Mohammed Al-Hakim, elitfotbollsdomare

Mohammed Al-Hakim är en av de förebilder och fotbollsprofiler som är med och bygger nätverket UngDomare.

- Som ung domare lär du dig leda andra, blir duktig på att kommunicera och fatta snabba beslut. Jag hade själv önskat att UngDomare fanns när jag började min domarkarriär som 13-åring, säger Mohammed, elitfotbollsdomare från Västmanland.

555x300-UngDomare-2019-Mohammed.jpg

UngDomare i Västmanlands Fotbollsförbund

Nätverksträffar

På grund av rådande corona-situation har vi i dagsläget inga datum bestämda.

Ett par gånger per säsong ska det bli domarträffar för alla UngDomare. Då snackar vi taktik, tränar, utbyter våra erfarenheter med varandra och har massa annat skoj. Mer information kommer.

Stipendium till Årets UngDomare

Varje år delar vi ut två stipendium på 2500 kronor vardera till UngDomare som under säsongen visat prov på mod, god kamratskap och gjort framsteg i sin domarkarriär.

555x300-Ungdomare-Västamanland-211101.jpg

2021 fick Tamlin Lindman och Tova Hietanen ta emot UngDomare-stipendiet i Västmanland. Priset delades ut lördagen den 30 oktober på Iver Arena i Västerås, till applåder av 3500 personer på läktaren när VSK mötte Örgryte.

- Jag har varit domare i 5 år. Det bästa med att vara domare är att man växer som person, man lär sig stå upp för sig själv och de beslut man tar. Det är både riktigt roligt och utmanande, säger Tova Hietanen, stipendiat 2021

- Jag gick domarutbildningen förra året och jag har fått jättefin fin uppskattning på alla matcher jag dömt. Jag kommer absolut vilja fortsätta som domare, säger Tamlin Lindman, stipendiat 2021.

2020 fick Moltas Gunnarsson och Angelina Älvegran ta emot UngDomare-stipendiet i Västmanland.

2019 fick Karolin Holmberg från Västerås och Armina Dedic från Hallstahammar ta emot UngDomare-stipendiet.

555x300-UD-Vasteras.jpg

Västmanlands Fotbollsförbund ansvarar för anmälningar, utbildningar och gemensamma aktiviteter för unga fotbollsdomare i Västmanland. Har du några frågor kan du mejla till: ungdomare@vff.se

Läs mer här

UngDomare i Örebro läns Fotbollsförbund

Nätverksträffar

På grund av rådande corona-situation har vi i dagsläget inga datum bestämda.

Ett par gånger per säsong ska det bli domarträffar för alla UngDomare. Då snackar vi taktik, tränar, utbyter våra erfarenheter med varandra och har massa annat skoj. Mer information kommer.

Stipendium till Årets UngDomare

Varje år delar vi ut två stipendium på 2500 kronor vardera  till UngDomare som under säsongen visat prov på mod, god kamratskap och gjort framsteg i sin domarkarriär.

500x300-ungdomare-örebro-2021.jpg

2021 fick Ellen Axelsson och Askar Jönsson ta emot UngDomare-stipendiet i Örebro län.

2020 fick Felix Söderström och Josefine Knutsson ta emot UngDomare-stipendiet i Örebro län. 

555x300-UD-Orebro-02.jpg

Örebro läns Fotbollsförbund ansvarar för anmälningar, utbildningar och gemensamma aktiviteter för unga fotbollsdomare i Örebro län. Har du några frågor kan du mejla till: ungdomare@olff.se

Läs mer här