Initiativ vi sponsrat under 2015

Under 2015 beviljades dessa initiativ sponsring från Bergslagslyftet:

Teater Oliver
En amatörteaterförening i Västerås som välkomnar alla barn och ungdomar som vill spela teater. I vinter ska Teater Oliver sätta upp pjäsen Snödrottningen, vars saga handlar om stark vänskap och att även tjejer kan vara modiga hjältar.

Dela glädje
Ideell förening i Västerås med syfte att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Under skolloven arrangerar Dela glädje flera läger för barn och ungdomar 12-14 år med roliga och värdefulla aktiviteter som skapar gemenskap och upplevelser som barnen inte annars skulle få.

Örebro Skateboard
Örebro Skateboard är en aktiv förening som växer snabbt. Antalet tjejer som skejtar har sista året i ökat med 100 procent. Föreningen vill undanröja hinder så att alla ska kunna vara med. Ett sätt för det är att kostnadsfritt tillhandahålla brädor, skydd och hjälmar. Tack vare vår sponsring kommer nya hjälmar och skydd att kunna köpas in.

Team Trygghet
Team Trygghet är en ideell samverkan för att öka tryggheten i Västerås motionsspår. Alla är välkomna på de event som skapas för mer motion i vardagen. Aktiva möter upp varandra vid motionsspår, så att de som normalt inte vågar sig ut ensamma ska kunna känna sig trygga och komma ut och motionera.

Järnvägens bågskytteförening
En aktiv bågskytteförening med många aktiviteter i Hallsberg som hela tiden lockar nya medlemmar. Föreningen kommer att utveckla sin verksamhet genom att bygga en skogsbana för 3D-skytte, vilket är attraktivt bland unga.

KFUM Örebro friidrott
KFUM Örebro friidrott är en förening som vill öppna upp för integration och inkludering så att alla ska kunna delta utifrån sina egna förutsättningar. Behovet av bra aktiviteter och hjälpmedel för funktionsnedsatta är stort och målet är att dessa ungdomar ska kunna delta i den vanliga verksamheten.

BK Forward
En Örebroklubb som sedan flera år arbetar för en ökad integration i områdena Vivalla, Oxhagen, Varberga och Markbacken. Föreningen arbetar strategiskt för att få fler föräldrar till barn med invandrarbakgrund att engagera sig, genom utbildning i ledarskap och tränarutbildning.

Köpings hockey
En anrik förening med verksamhet i Köpings Ishall. Klubben har aktivitet året runt. Föreningen kommer köpa in ny låneutrustning till hockeyskolan, så att de barn som inte har möjlighet att köpa istället kan låna.

VästeråsIrsta handboll
Föreningen erbjuder alla barn i årskurs 1-3 chansen att prova på handboll i ett samarbete med skolor i Västerås, där omkring 800 barn årligen deltar i aktiviteten. För att kunna möta alla barn som vill börja med handboll satsar föreningen på att få fler ungdomar att utbilda sig till tränare, domare och funktionärer.

VSK bandy
VSK Bandy har som mål att vara en ledande förening i Sverige inom både bredd och topp. Föreningen är också mycket aktiv med ett eget samhällsengagemang, för att fler barn och unga ska få chansen att möta positiva förebilder. Föreningen satsar på såväl ledarutveckling som subventionerade aktiviteter till barn vars familjer har svag ekonomi.

IF Pluss Handikapp Köping
Föreningen bedriver verksamhet med innebandy, bowling och fotboll. De beviljades sponsring för att kunna delta på Kim Källström Trophy, i Göteborg, som inriktar sig till lag med särskilda behov. 

Västerås Friidrottsklubb
Föreningen beviljas sponsring för att arrangera Sommarkul, för cirka 500 barn i åldrarna 6-12 år under fem veckor på sommarlovet. Tillsammans, och under lekfulla former, utvecklar barnen sin fysiska förmåga.

Västerfärnebo AIK
De beviljas sponsring för att genomföra en fotbollsskola för 100-talet barn, i alla åldrar, som vill spela fotboll på sommarlovet. Fotbollsskolan ger också en god möjlighet att utbilda och engagera unga lokala ledare.

Lindesbergs Handikapp Hästklubb
De beviljas sponsring för sitt gedigna arbete med att lära funktionsnedsatta barn- och unga rida. Föreningen vill utbilda lätt funktionsnedsatta ungdomar att bli ledare till svårt funktionsnedsatta barn och ungdomar och på så sätt inspirera och låta dessa ungdomar växa.

ÖSK Fotboll 
ÖSK beviljas sponsring för att låta klubbens elitfotbollsspelare inspirera barn i åldrarna 6-8 år genom att varva aktiviteter med högläsning och lek med boll. Föreningen vill bidra till att, på ett lekfullt sätt, öka läslusten bland barn i tidig ålder.

Syrianska IF
Syrianska beviljas sponsring för att utveckla de samhällsprojekt föreningen driver, såsom spontanfotboll på helger för barn och ungdomar i området Pettersberg i Västerås. Ungdomar knyts till föreningen och fungerar som ambassadörer för området.

OK Djerf, Karlskoga
Orienteringsklubben OK Djerf beviljas sponsring för motionskampanjen Aktiva Karlskoga där Karlskogabor i alla åldrar aktiveras. Satsningen uppmuntrar, på ett enkelt och positivt sätt, till vardagsmotion utomhus.

Tillberga Bandy
Föreningen arbetar intensivt med att idrottens kostander ska sänkas för att bli tillgängligt för att fler barn och ungdomar. Tack vare sponsringen kan föreningen erbjuda gratis skridskoskola för alla som vill lära sig att åka skridskor under säsongen 2015-2016. Det finns även utrustning att låna.