Årets matentreprenör

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Vi slår ett slag för den lokala maten

Ett pris på 20 000 kronor

God lokalt producerad mat är ett viktigt inslag för att göra besök i våra län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också många arbetstillfällen och skapar ett levande landskap. Dessa företagare och organisationer lever i en tuff bransch och är väl värda att uppmärksammas.

Därför delar Länsförsäkringar Bergslagen tillsammans med LRF Konsult ut priset Årets matentreprenör i Västmanlands och Örebro län. Priset går till den entreprenör, organisation eller företag som på ett framgångsrikt, sunt och ekonomiskt hållbart sätt producerat, tillverkat eller marknadsfört den lokala maten.

Länsförsäkringar Bergslagen delar tillsammans med LRF Konsult ut priset på 20 000 kronor.


Årets matentreprenör i Västmanland 2018

Grattis till Ängsöfiskarn!

Den 25 april fick Ängsöfiskarn ta emot priset som Årets matentreprenör i Västmanland 2018. Detta skedde på ACC under en fullspäckad dag för att öka medvetenheten om maten vi äter och hur den påverkar vår omgivning, vår miljö och vårt klimat. Med sitt genuina intresse för Mälarens miljö har Ängsöfiskarn inte bara utvecklat sin verksamhet, utan även metoder för ett skonsamt fiske. De har även skapat ett populärt utflyktsmål som varje år lockar många besökare till länet.

-   2018 års vinnare har med en otrolig beslutsamhet och stort engagemang visat att det går att utveckla en verksamhet i harmoni med både miljön och med ett hållbart fiske som ledord, säger Per Anderz Eldenfalk, försäljningschef på Länsförsäkringar Bergslagen.

Tidigare vinnare av Årets matentreprenör i Västmanland

Priset delades ut första gången 2011 och har sedan dess haft sex vinnare:

  • 2011: Lennart Westerdal, Gröna Hagars Kött
  • 2012: Inga-Lena Eriksson, Färna Herrgård
  • 2013: Nibble Gårdsgris
  • 2014: Leif Skanevall, Åsby Kött & Vilt/Utvärdhuset Måns Ols
  • 2015: Fredrik och Susanne Esseen, Stora Ekeby Säteri
  • 2016: Najib Rezai, Kärrbo prästgård
  • 2017: Skeppshandelns Stenugnsbageri


Årets matentreprenör i Örebro län 2018

Wadköpings matmarknad tog hem priset!

Fredagen den 25 januari 2018 utsågs för fjärde gången Årets matentreprenör i Örebro län. Wadköpings matmarknad med Davide Lindqvist och Rickard Ekbom i spetsen kammade hem priset. Wadköpings matmarknad är ett unikt tillfälle för länets lokala matproducenter och leverantörer att visa Örebroarna vilket enormt utbud det finns att tillgå för alla matälskare.

Juryns motivering:
Med sitt genuina intresse för den lokalproducerade maten har de skapat en mötesplats där den lokala producenten kan marknadsföra sig och därmed visa upp vilka fantastiska råvaror och produkter som skapas i vårt län. De har med en otrolig beslutsamhet visat vägen för hur man framgångsrikt kan bygga och utveckla ett stort evenemang, som samtidigt blir en viktig marknadsföringskanal för alla som brinner för och jobbar med lokalproducerad mat.

Tidigare vinnare av Årets matentreprenör i Örebro län

Priset delades ut första gången 2015 och har sedan dess haft fyra vinnare:

  • 2015: Katrinelund Sjökrog
  • 2016: Bageriet LOKAL i Kumla
  • 2017: Adam Arnesson, Jannelunds Gård
  • 2018: Davide Lindqvist & Rickard Ekbom, Wadköpings marknad

Nominerade till Årets matentreprenör i Örebro län 2018 var även Rönne kapell och Karolina Schneider, Berga Gård.


Kontakta oss

Har du frågor om matpriset?

Länsförsäkringar tillsammans med LRF Konsult delar ut matpriset i Västmanland och Örebro län. Om du har frågor om utmärkelsen, nomineringen eller prisutdelningen, kontakta oss gärna.

Profilbild för Per Anderz Eldenfalk

Per Anderz Eldenfalk

Försäljningschef Lantbruk
Västerås - Stora gatan 41