Fullmäktigeval

Våra kunder är också våra ägare. Det innebär att du har möjlighet att engagera dig. Vart tredje år kan du som kund nominera dig som kandidat och välja vem som ska representera dig i vårt fullmäktige, vilket är bolagets högst beslutande organ. Här finns ca 60 vanliga kunder som är med och påverkar företagets framtid. Gör din röst hörd - var med och påverka!

Så går fullmäktigevalet till

Vilka får rösta?

Röstberättigad är den som har en sak- eller motorförsäkring i Länsförsäkringar Bergslagen. 2020 får kunder som bor i följande kommuner rösta i fullmäktigevalet:

 • Distriktet Västerås kommun
 • Distriktet Örebro kommun

Nominering sker i maj

Under maj månad kan kunder som vill engagera sig i sitt försäkringsbolag nominera sig själva eller någon de känner, till höstens fullmäktigeval i sitt distrikt.

Valet sker via webben i november

I november presenteras kandidaterna för respektive valkrets. Dessa kandidater har Valberedningen tagit fram efter att kunderna själva har kunnat nominera sig. Valberedningen har säkerställt att samtliga kandidater uppfyller ställda krav och är lämpliga som fullmäktigeledamöter.

All röstning sker via webben – på tre sätt:

 1. Logga in på vår valportal med BankID och rösta helt digitalt
 2. Rösta på kandidaterna i vår valportal, skriv ut, signera och skicka din röst via post
 3. Kom in till något av våra kontor och få hjälp att rösta i vår valportal

Bli en aktiv delägare – var med och påverka!

23 november - 6 december 2020 kan du som bor i Västerås eller Örebro kommun och är sakförsäkringskund rösta på den kandidat som du vill ska representera dig i Länsförsäkringar Bergslagens kundfullmäktige. 

Så fungerar ett kundägt bolag

Om fullmäktige

Högst upp i vår organisation hittar du vårt fullmäktige. Här finns ca 60 kunder som alla bor i någon av de 23 kommuner som ingår i Länsförsäkringar Bergslagens verksamhetsområde. Dessa kunder är med och påverkar företagets framtid.

Vart tredje år får du som har en sakförsäkring hos oss – till exempel en bil, båt eller hus – möjlighet att nominera dig som kandidat till fullmäktige och välja vem  som ska representera dig i fullmäktige.

Dina representanter 2020

Valen sker i olika distrikt vid olika år:

 • 2020 – Västerås 
 • 2020 – Örebro
 • 2021 – Lindesberg (inkluderar kommunerna: Ljusnarsberg, Hällefors, Nora, Karlskoga och Degerfors)
 • 2021 – Sala (inkluderar kommunerna: Skinnskatteberg, Fagersta, Norberg och Heby
 • 2022 – Köping (inkluderar kommunerna: Surahammar, Hallstahammar, Kungsör och Arboga)
 • 2022 – Lekeberg (inkluderar kommunerna: Hallsberg, Kumla, Askersund och Laxå)

Undrar du över något?

Om du har frågor om nomineringen och fullmäktigevalet är du välkommen att mejla till fullmaktige@lfbergslagen.se eller ringa 021-190100.

Frågor och svar om fullmäktige