Fullmäktigeval

Var med och påverka!

Som kund hos oss är du också delägare i Länsförsäkringar Bergslagen. Det betyder att du som är kund kan engagera dig och vara med och påverka företagets framtid. Var tredje år har du som kund möjlighet att rösta fram vem som ska representera dig i fullmäktige, Länsförsäkringar Bergslagens högsta beslutande organ. Här sitter 60 ledamöter som är kunder i bolaget. De tillsätter styrelsen och är med och påverkar bolagets framtid.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Nominera dig till fullmäktige

Vem söker vi?

Under maj 2019 har kunder som bor i följande kommuner kunnat nominera sig till fullmäktige inför fullmäktigevalet 2019:

  • Distriktet för Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar och Surahammars kommuner
  • Distriktet för Lekeberg, Askersund, Hallsberg, Laxå och Kumla kommuner

Vi söker kunder som gillar att engagera sig och som är intresserad av vår verksamhet. De ska också känna ansvar för att representera alla andra kunder och delägare, med andra ord sina grannar och kompisar. När du sitter i fullmäktige får du ett stort nätverk eftersom det representeras av personer från många olika branscher och åldrar i Västmanlands- och Örebro län.

Så går valet till

När sista dag att nominera till fullmäktige passerat, samlar valberedningen ihop de kandidater de vill träffa och tar fram ett förslag på vilka som ska föreslås till fullmäktige.

I november sker valet och då får du ta ställning till förslaget via webben eller per post.


Kunder berättar

Länsförsäkringar är nära sina kunder

Jonna Lindman kommer från Arboga. Jonna har valt att engagera sig i fullmäktige för att hon gillar idén med ett kundägt bolag, att Länsförsäkringar är nära sina kunder på ett lokalt plan. ”Jag värdesätter även den samhällsnytta som Länsförsäkringar ger tillbaka och att vinsterna inte hamnar hos aktieägare - utan till oss kunder”, säger Jonna

Videohälsning från Jonna

Jag har möjlighet att föreslå förbättringar

Per Willén är lantbrukare i Askersund. Han har varit med i fullmäktige ett antal år och tycker det är mycket intressant att se hur Länsförsäkringar fungerar. ”Jag har möjlighet att föreslå vissa förbättringar och se hur det utvecklas. Det är roligt att vara med och göra ett bra företag ännu bättre”, säger Per.

Videohälsning från Per


Så fungerar ett kundägt bolag

Om fullmäktige

Högst upp i vår organisation hittar du vårt fullmäktige. Här finns ca 60 kunder som alla bor i någon av de 23 kommuner som ingår i Länsförsäkringar Bergslagens verksamhetsområde. Dessa kunder är med och påverkar företagets framtid. 

Vart tredje år får du som har en sakförsäkring hos oss – till exempel en bil, båt eller hus – möjlighet att nominera dig som kandidat till fullmäktige och välja vem  som ska representera dig i fullmäktige.

Valen sker i olika distrikt vid olika år:

  • 2019 – Köping (inkluderar kommunerna: Surahammar, Hallstahammar, Kungsör och Arboga)
  • 2019 – Hallsberg (inkluderar kommunerna: Lekeberg, Kumla, Askersund och Laxå)
  • 2020 – Västerås och Örebro
  • 2021 – Lindesberg (inkluderar kommunerna: Ljusnarsberg, Hällefors, Nora, Karlskoga och Degerfors)
  • 2021 – Sala (inkluderar kommunerna: Skinnskatteberg, Fagersta, Norberg och Heby)

Dina representanter 2018


Så fungerar ett kundägt bolag.


Undrar du äver något?

Om du har frågor om nomineringen och fullmäktigevalet är du välkommen att mejla till fullmaktige@lfbergslagen.se eller ringa 021-190100.

Frågor och svar om fullmäktige