Träffa våra Guldkunder

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Kristina hittade sitt drömhus

Kristina Bucht från Västerås

Hur länge har du varit kund?
En kompis till mig tipsade mig om bolaget redan 2009. Jag började med att flytta min hemförsäkring hit. Strax efter bytte jag även till banken och blev Guldkund.  Det har jag aldrig ångrat.

Du har nyligen köpt ett hus, berätta…
Jag har länge drömt om att köpa ett hus med liten trädgård, men det var ett stort beslut att våga ta. Men jag har alltid känt mig sedd på Länsförsäkringar Bergslagen och tillsammans med duktiga och jordnära rådgivare på både bank och försäkring har jag fått fantastiskt bra hjälp med olika kalkyler. Så till slut vågade jag ta steget.  

Du både köpte och sålde boende via Länsförsäkringar Bergslagen, hur fungerade det?
När jag bestämt mig för att bli husägare hittade jag ett hus, perfekt för mig. Det var nyrenoverat med en liten trädgård. Sedan gick det av bara farten. Jag köpte huset och min lägenhet såldes direkt via Länsförsäkringars fastighetsförmedling. Det har gått väldigt smidigt, perfekt när mäklare, bank och försäkring är samlat på samma ställe. Jag har kunnat ställa alla krångliga frågor om exempelvis lån, försäkringar och lagfarter – och känt mig trygg genom alla affärer.

Vad är det bästa med att vara Guldkund?
Ja, rabatten på 20 procent på försäkringar är bra. Sedan tycker jag det känns trevligt att få olika erbjudanden om föreläsningar, biljetter till bandymatcher och annat. 


Anna har fått en Ingrid

Anna Bratt från västerås

Hur länge har du varit kund?
Jag har haft mina försäkringar i Länsförsäkringar sedan jag flyttade hemifrån. För 10 år sedan köpte jag och min man vår första gemensamma lägenhet. Då flyttade vi över hela vår ekonomi, samtliga försäkringar, pension och bank.

Vad är viktigt för dig när det gäller din vardagsekonomi?
Det ska vara enkelt och smidigt. Att ha allt samlat som idag är väldigt skönt, jag behöver aldrig fundera på vem jag ska vända mig till. Jag är också jättenöjd med Länsförsökringars banktjänster, exempelvis internetbanken. Som tekniknörd gillar jag också att du kan göra allt i appen, det är den bästa.

Du är mitt i livet, berätta…
Ja, vi har verkligen längtat efter att få barn och för fyra år sedan fick vi vår Ellen. Nu är vi jätteglada att det nyligen också kommit en lillasyster som heter Ingrid. Det känns verkligen som vi är mitt i livet.

Vad innebär det att vara Guldkund för er?
För vår del innebär det en hel del rabatt, vi har idag ett hus, två bilar, båt, släpvagn och barnförsäkringar. Ja det blir en del, faktiskt nästan 4000 kr i rabatt varje år. 


Stina och Kjell har fått 200 lamm

Stina och Kjell Olovsson från Odensvi, Hallsberg

Er gård heter Odensvi, berätta…
Jag är född här på gården och för 20 år sedan tog jag och Kjell över driften. Vi har haft grisproduktion, men lade ner den för några år sedan. Nu har vi flera ben att stå på såsom spannmålsodling, skog, entreprenadsföretag, vi driver ett Bed & Breakfast som heter ”Undantaget” och i våras fick våra fina tackor över 200 lamm.

Hur länge har ni varit kunder hos Länsförsäkringar Bergslagen?
Alltid, de flesta lantbrukare har Länsförsäkringar Bergslagen som enda bolag. Emellanåt har vi såklart låtit andra bolag räkna på våra försäkringar, men vi har aldrig bytt.

Varför har ni valt att stanna som kunder?
För vår del, som Guldkunder, är priset helt avgörande. Sedan är det oerhört mycket värt att ha en personlig kontakt inom både bank och försäkring. Det bästa är när våra rådgivare ringer oss, utan att vi bett om det, för att tipsa oss om förbättringar. Det är verkligen omtanke och genuint engagemang. Vi har haft tur som inte drabbats av några stora och krångliga skador, men de skador vi haft har alltid varit smidigt att lösa.

Vad betyder Guldkund för er?
Vi sparar över 10 000 kronor per år som Guldkunder. Det är också mycket smidigare att ha allt samlat på samma ställe. Ibland får man som Guldkund inbjudan till konserter och andra evenemang. Det är svårslaget.


Christina fick en ny karriär

Christina Boqvist från Törunda, Västerås

Du har gjort ett vägval i livet, berätta…
Ja, det stämmer. Jag har gått från anställd datakonsult, till att starta företag inom samma bransch. Det innebar många långa pendlingsresor, ibland kändes det som om jag bodde på tåget till Stockholm. För två år gjorde jag ytterligare ett vägval i livet; jag slutade som konsult och startade en klädbutik hemma på gården. Butiken har kommit igång bra och kunderna strömmar faktiskt hit ut på landet.

Hur länge har du varit kund hos Länsförsäkringar Bergslagen
Det blir snart 10 år sedan då jag startade mitt första företag. Då gjorde jag en noggrann research av flera försäkringsbolag och valde utifrån det. Jag är jättenöjd och känner att jag får bra rådgivning om exempelvis pensionssparande som är extra viktigt att ha koll på som företagare.

Vad är viktigt för dig när det gäller din vardagsekonomi?
A och O är en bra och personlig kontakt med kunniga rådgivare. Det gör mig trygg, både som privatperson och företagare. Jag känner på riktigt att jag har en bra relation med Länsförsäkringar Bergslagen.


Guldkund, vad betyder det för dig?
Jag sticker inte under stol med att rabatterna är suveräna, jag sparar mycket pengar på det. Både privat och som företagare. Jag känner att bolaget är måna om sina Guldkunder.