Förändring kortavgift

Under v 45-46 skickas information till våra Guldkunder om att vi kommer börja ta ut en avgift för Bankkort Privat. På den här sidan har vi samlat frågor och svar som rör kortavgiften.

Frågor och svar

För att kunna leverera och leva upp till dagens och framtidens behov av enkla och säkra tjänster behöver vi börja ta ut en årsavgift för bankkort.

Vi ägs av våra kunder och vårt mål är att kunna erbjuda god service samt bra och prisvärda produkter och tjänster som ständigt utvecklas. Införandet av kortavgifter är en del i att skapa en lokal lönsam bank som ger förutsättningar för att kunna fortsätta att utveckla bankverksamheten i Bergslagen samt för att bibehålla en trygg och säker plattform för våra kunder. 

Det vi erbjuder i vårt Guldkundskoncepet är en unik helhetslösning inom bank och försäkring, kunden kan samla hela sin vardagstrygghet hos oss. Vi finns lokalt och nära kunden.

Bankkortet för 275 kr/år är fortfarande mycket prisvärt jämfört med våra konkurrenter. Dessutom får kunden så mycket mer då kortet är en del av Bekväma vardagen. 

Med Bekväma vardagen får du allt du behöver för att sköta och hålla koll på din ekonomi enkelt och bekvämt. Du sätter in din lön på privatkontot, bygger upp en buffert på sparkontot, handlar i affärer med bankkortet eller skickar pengar med Swish, betalar dina räkningar och gör överföringar direkt i mobilappen eller på Mina sidor.

I mobilappen ser du också ditt saldo utan att logga in och om du använder Månadskollen, så får du en enkel överblick av dina utgifter och inköp för att se var dina pengar tar vägen varje månad.

Bekväma vardagen är vårt samlade erbjudande där alla det vanligaste tjänsterna ingår i ett paket och du betalar bara 275 kr per år för hela paketet.

Läs mer om Bekväma vardagen 

Om du som Guldkund avslutar ditt Bankkort Privat förlorar du dina förmåner som Guldkund. Som Guldkund måste du ha minst ett kort kopplat till ditt konto. 

Avgiften för kortet (275 kr) debiteras för alla kunder den 1:a januari. Avgift för kreditkort (195 kr) dras samtidigt.

Guldkunder får ett kostnadsfritt kreditkort.

Om man fortsätter ha ett sparande, boendeförsäkring och ett aktivt lönekonto med Mastercard kommer rabatterna på hushållets försäkringar inte att påverkas. 

Kontakta oss


Hittade du inte svaren du sökte kan du alltid kontakta oss via appen eller Mina sidor. Upp till höger på den här sidan hittar du Logga in- knappen. Där kan du skicka meddelande till oss. 

Som Guldkund samlar du hela din vardag på samma ställe. Allt från banktjänster till försäkringar hanteras av engagerade och professionella personer som samarbetar med varandra för att ge dig rätt trygghet i alla situationer.

Som Gulldkund har du också fler fina förmåner.
Läs gärna mer om dem och vad som krävs för att bli Guldkund.