Nu delar vi ut 200 miljoner till våra kunder

2019 var ett bra år – vi hade färre olyckor och skador än vi räknat med. Därför kan vi dela ut återbäring på sammanlagt 200 miljoner kronor till våra försäkringskunder i Bergslagen. Registrera ditt kontonummer på Mina sidor så får du pengarna direkt på bankkontot vid utbetalningen i november.

Så registrerar du ditt kontonummer

 1. Logga in på lansforsakringar.se med BankID eller säkerhetsdosa

 2. Gå till Inställningar, som du hittar i den personliga menyn bredvid knappen Logga ut

 3. Välj Utbetalning och fyll i ditt kontonummer

 4. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter under Kontaktuppgifter

Så fungerar återbäring

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra försäkringskunder. Du som har en sakförsäkring (till exempel en bil- eller hemförsäkring) hos oss har möjlighet att få tillbaka en del av din försäkringspremie. Dina inbetalade premier styr hur mycket du får tillbaka.

I höst, någongång mellan vecka 38-42, får du ditt återbäringsbesked via posten, där kan du läsa mer om hur mycket just du får i återbäring. Pengarna delas ut i november och om du registrerar ditt bankkonto hos oss senast den 30 oktober får du pengarna direkt på kontot. Annars får du en utbetalningsavi (som kan kosta pengar att lösa in).

Information in English, Arabic and Somali

The information videos above have subtitles in Arabic and Somali. Start the video and click the gear icon to set subtitles.

For information in English, visit our website with information in English.

Warbixin Afsoomaali kuqoran, Booqo boggayaga si aad u hesho warbixin Afsoomaali kuqoran.

Frågor och svar om återbäring

 • Försäkringar

  Ja, styrelsen för Länsförsäkringar Bergslagen har beslutat om en återbäring på 200 miljoner kronor till sina sakförsäkringskunder. Utbetalningen kommer att ske i november 2020.


  Hjälpte det här svaret dig? 92 av 96 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  När vi på Länsförsäkringar Bergslagen har uppnått ett positivt resultat i vår sakförsäkringsverksamhet kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare.

  Att vi får pengar över kan bland annat bero på att vi inte haft så många olyckor och skador som vi räknat med under året.

  Återbäring innebär i praktiken att vi betalar tillbaka de pengar som blivit över från premierna som kunderna betalat in under föregående år.

  Visst är det härligt att vara kund i ett kundägt bolag?


  Hjälpte det här svaret dig? 32 av 33 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi betalar ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Hur mycket just du får är beroende av de försäkringar du har haft hos oss under 2019.


  Hjälpte det här svaret dig? 97 av 116 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Utbetalningen som sker 2020 är 200 miljoner kronor. 


  Hjälpte det här svaret dig? 9 av 15 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Du som har rätt till återbäring kommer i höst få ditt återbäringsbesked via posten. I det kan du läsa mer om just din återbäring. Pengarna kommer att betalas ut i november. Om du har registrerat ditt kontonummer inloggad på Mina sidor så får du pengarna direkt in på ditt bankkonto vid utbetalningen.

  Om du inte har registrerat ett konto kommer du istället att få en avi hemskickad som du löser in hos ett ombud.


  Hjälpte det här svaret dig? 73 av 89 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Försäkringspremierna sätts alltid utifrån ett normalår, med ett förväntat skadeutfall både vad gäller antal skador och kostnad för dessa. Det är dock omöjligt att i förväg veta utfallet för ett enskilt år, då det är väldigt många olika saker som spelar in. Vi kan ett enskilt år få lägre skadekostnader än normalåret som vi budgeterar utifrån. Det överskott som blir kan då betalas tillbaka till dig som kund i form av återbäring. Under 2019 hade vi även en gynnsam kapitalförvaltning som bidrog till ett positivt resultat.

  Om vi har ett gynnsamt skadeutfall ett år innebär det därmed inte att vi kan sänka premierna för kommande år. Återigen måste vi sätta premierna utifrån ett normalår.


  Hjälpte det här svaret dig? 33 av 33 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Beslut om återbäring och återbäringens storlek fattas av bolagets styrelse.


  Hjälpte det här svaret dig? 37 av 41 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Utbetalningen som sker 2020 är 200 miljoner kronor. 


  Hjälpte det här svaret dig? 9 av 15 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Det är ett naturligt inslag i ett kundägt bolag är att överskott lämnas tillbaka till ägarna, alltså kunderna, när resultaten så medger. 2019 var det resultatmässigt bästa året i bolagets drygt 170-åriga historia och det är glädjande att vi då kan verkställa den största återbäringen i bolagets historia. 200 000 000 kronor.

  Denna återbäring äventyrar inte bolagets ekonomi och stabilitet, eftersom balansräkningen är mycket stark. Detta har förstås varit en viktig faktor att värdera när styrelsen beslutade om återbäring för 2019.

  Styrkan i balansräkningen följs tätare under coronakrisen och hela branschen måste också rapportera tätare till Finansinspektionen.

  Sammanfattningsvis står Länsförsäkringar Bergslagen starkt och kommer att betala ut återbäringen som planerat.


  Hjälpte det här svaret dig? 10 av 10 har fått hjälp av svaret