170-årsjubileum

Framåt tillsammans sedan 1848

Trampa för förändring

I år fyller Länsförsäkringar Bergslagen 170 år. Det firar vi bland annat genom Pedalkraft 2018 – en nästan årslång cykeltur och utmaning som har kraften att skapa en positiv förändring. Häng med! Det blir ett roligt år.

170 miljoner tillbaka!

I år får våra kunder dela på 170 miljoner kronor i återbäring - ett bra sätt för oss att tacka för förtroendet du givit oss och fira att det är 170 år sedan vårt bolag startades.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Framåt tillsammans sedan 1848

Alla som lärt sig cykla upptäcker snart samma sak; att hemligheten bakom en bra balans är att hålla blicken långt framme, mot horisonten. Det är när man ser och tänker för kortsiktigt som det kan vingla till.

Samma sak gäller för oss på Länsförsäkringar Bergslagen. Ända sedan starten 1848 har vi haft samma långsiktiga perspektiv på verksamheten.

Anledningen till att vi alltid har fokuserat på det som är långsiktigt hållbart är att vi ägs av våra kunder. Det är helt enkelt lättare att hålla en stadig kurs när ägarnas och kundernas långsiktiga mål är samma. Det som är viktigt för dig är viktigt för oss.

Din trygghet. Dina möjligheter att förverkliga dina drömmar. Regionens tillväxt, livsförutsättningarna där du bor, miljön runt omkring oss.

Vi ska framåt tillsammans. Så har vi tänkt i 170 år nu. Och så tänker vi fortsätta, rakt in i framtiden.

Vårt jubileumsår 2018 kommer präglas av vårt framtidsfokus. Som symbol för våra idéer om hållbarhet och långsiktighet har vi använt oss av just cykeln och cyklande. Att cykla är för oss en härligt positivt laddad handling som på många sätt symboliserar det vi står för. Vår drivkraft, vårt miljöengagemang och vår omtanke.

Vår vilja att påverka världen till det bättre. Vi mår helt enkelt bra av att cykla. Och ju fler som cyklar desto bättre.


Pedalkraft – trampa för förändring

I år fyller Länsförsäkringar Bergslagen 170 år. Det firar vi genom att ordna Pedalkraft 2018 – en nästan årslång cykeltur och utmaning som har kraften att skapa en positiv förändring. Vi är nämligen övertygade om att vi och vår värld skulle bli ännu lite bättre om fler cyklade. Till jobbet, skolan, affären. I skogen, på landet eller i stan.

Att cykla är ett smart sätt att få vardagsmotion som gör underverk för hälsan och välbefinnandet. Och för varje kilometer vi cyklar istället för att åka bil bidrar vi till renare luft och minskar vår klimatpåverkan. Bra för dig. Bra för vår region. Bra för oss alla.

Mot målet: En miljon cyklade kilometer!

Med gemensamma krafter tror vi att vi kan cykla ihop en miljon kilometer innan november är slut. Det är ett av våra mål med Pedalkraft 2018. Om vi lyckas kommer vi fördubbla årets sponsring i Bergslagslyftet, vilket ger mer pengar till föreningar som bidrar till ökad trygghet och en bättre miljö i vår region. Längs vägen har du också chans att vinna riktigt fina priser.

Häng med! Det blir ett roligt år.

Gå med i Pedalkraft 2018

Tävla om en cykel – varje vecka

Förutom de stora vinsterna för din egen hälsa och vår gemensamma miljö, har du som trampar i Pedalkraft 2018 också chans att varje vecka vinna en ny fin cykel. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att berätta för oss varför just du är med i Pedalkraft 2018 och registrera minst en cykelaktivitet de veckor du vill tävla.

Gå med i Pedalkraft 2018


Så funkar Pedalkraft

2. Cykla!

Ta cykeln istället för bilen. Till jobbet, skolan, affären. I skogen, på landet eller i stan. Du bestämmer! Registrera sen dina kilometer på pedalkraft2018.se

3. Vi peppar!

Längs vägen peppar vi dig med glada tillrop och chanser att vinna fina priser. Varje vecka kan du tävla om en superfin cykel från Stålhästen värd 4 300 kr och varje månad ligger ytterligare vinster i potten.

4. Målet: En miljon kilometer!

Tillsammans cyklar vi mot vårt gemensamma mål: en miljon kilometer senast den 30 november 2018. Om vi lyckas dubblerar vi vår sponsring i Bergslagslyftet


Jubileumspaketet – cykelprylar till riktigt bra pris

Som en del i vårt 170-årsfirande har vi erbjudit ett paket med riktigt bra prylar, till ett riktigt bra pris – för dig som vill känna dig trygg i trafiken. Cykelhjälm, reflexväst, USB-laddningsbart cykellyse och sadelskydd för bara 170 kr (värde 800 kr). 

Nu har vi sålt slut på vårt jubileumspaket och tillsammans är vi många fler som kan känna oss tryggare i trafiken.

  • Cykelhjälmen är enkel att justera i storlek och har reflexer som gör att du syns bra i mörker.
  • Reflexvästen har smarta vertikala reflexer som gör det enklare för bilister avgöra åt vilket håll du är på väg.
  • Cykelbelysningen monterar du enkelt med snabbfäste och laddar med USB-kabel. Du slipper byta batterier och bra för miljön!
  • Sadelskyddet håller cykelsadeln torr och fri från smuts.


Jubileumsdagar för alla våra kunder

Familjefest för både stora och små

Att vi fyller 170 år vill vi fira tillsammans med alla våra kunder. Därför har vi under året bjudit in alla kunder till jubileumsdagar –  aktivitetsfyllda familjefester på alla våra sex orter där vi har kontor: Köping, Sala, Lindesberg, Karlskoga, Örebro eller Västerås.

Under jubileumsdagarna har det varit full fart hela dagen. Många har passat på att hänga med Jimmy och Martin från den populära gruppen Rackartygarna. De har bjudit inte bara på en cool cykelshow har också utmanar många i att lära sig ett och annat cykeltrix. Och Filiokus-Fredrik, svensk mästare i barntrolleri, har med sin fullproppade trolleriväska bjudit på en svängig show. Tillsammans har vi hoppa, springit och klättrat i hoppborgar, provkört segway, gått tipspromenaden och tävlat om många fina priser. Under jubileumsdagarna har det funnits något för alla, stora som små!

Och eftersom vi fyller jämnt, har vi såklart bjudit på en jubileumsbakelse och popcorn under dagarna. Mums!


170 år för kundernas bästa

I mitten av 1800-talet stod Sverige på tröskeln till industrialisering och modernisering. Men fortfarande användes öppna lågor för både belysning och uppvärmning. Det medförde i sin tur att var bränder var vanliga. Och varje gång det brann drabbades ekonomin och människorna hårt. Elden slog blint mot både rik och fattig.

Det var så idén om att gå samman i så kallade brandstoder föddes. Tanken var enkel: det är bra för alla om det finns en gemensam kassa för att kunna bygga upp det som brunnit ner. Det här var dåtidens brandförsäkring och det var så allt började.

Visste du att...

Vår varumärkessymbol – den blå-röd-vita "kuben" – skapades redan 1969 av formgivaren Hans Hug. Symbolen är idag en av Sveriges mest kända företagssymboler.

Från brandstodsbolag till Länsförsäkringar

Under mitten av 1800-talet bildades brandstodsbolag i både Örebro och Västmanlands län. Vi räknar grundandet av Västmanlands läns brandstodsbolag som vårt nuvarande bolags födelse.

De lokala, fristående bolagen såg snart en nytta av att samarbeta med andra liknande bolag runt om i landet, vilket ledde till att och Länsförsäkringsgruppen bildades. För att visa samhörighet med länsförsäkringsgruppen tog de båda bolagen under 1980-talet nya namn: Länsförsäkringar Örebro län respektive Länsförsäkringar Västmanland.

I början på 1990-talet hade de båda bolagen en gemensam vd. Det ledde i sin tur till att de båda styrelserna började utreda vilka fördelar som skulle kunna finnas i att slå samman de två bolagen. Resultatet blev mycket riktigt Länsförsäkringar Bergslagen, som bildades 1992. Idag är Länsförsäkringar Bergslagen ett av 23 självständiga och lokala bolag inom länsförsäkringsgruppen.

Kundernas behov har alltid styrt

I mitten av 1800-talet var det bara brandförsäkring vi kunde hjälpa till med. Sedan dess har vår verksamhet utvecklats till att idag omfatta ett komplett erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling.

Eftersom vi ägs av våra kunder har vi haft ett speciellt sätt att bredda oss. I andra verksamheter utvecklar man traditionellt nya produkter och tjänster i första hand för att det finns pengar att tjäna. Vi jobbar bara på våra kunders uppdrag. Kundernas verkliga behov som styr oss helt när vi utvecklar nya tjänster och lösningar. På samma sätt vill vi behålla den lokala närvaron och servicen. Eftersom våra kunder vill det.

Sveriges nöjdaste kunder

Det här sättet att arbeta och se på vårt uppdrag betyder allt för oss. Så här 170 år efter starten kan vi med visst fog konstatera att vi har tänkt rätt. Och det är inte vi som påstår det, utan kunderna själva. Mätningar visar att vi har Sveriges nöjdaste kunder inom bank och försäkring, enligt Svenskt Kvalitetsindex. Samma sak gäller vår fastighetsförmedling. Vår bank-app har vunnit priser för sin användarvänlighet. Vi har utsetts till Sveriges bästa arbetsplats bland unga ekonomer.

Allt fler upptäcker fördelarna med ett kundägt bolag. Vår bank fortsätter till exempel att växa för varje år.

Kanske beror det på att allt fler upptäcker att de gillar de idéer som gällde redan 1848 – att vi ska framåt, tillsammans.