Varför förändras priset på din bilförsäkring?

Varje bilägare som har sin försäkring hos oss ska ha ett så rättvist pris som möjligt. Därför tar vi hänsyn till följande faktorer: bilens fabrikat, typ och årsmodell, den årliga körsträckan, var du bor och din ålder. Efter en genomgång av skadehistoriken justeras nu priset så att debättre motsvarar de verkliga riskerna. Det innebär att priset på din försäkring kan bli högre eller lägre. 

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Ny premiesättning för bilförsäkring 2018

Har din bilförsäkring blivit dyrare? Varför?

Förklaringen är dessvärre lika enkel som oroande. Antalet skador har ökat samtidigt som den genomsnittliga kostnaden för att reparera och återställa varje skada har stigit rejält. Det här har varit en tydlig trend under flera år och därför måste vi nu höja priset på din bilförsäkring.

Vi har gått igenom skadehistoriken och justerar nu priset därefter. En försäkrings pris bygger på risk. De nya priserna bygger på en mer finfördelad geografisk riskbedömning än tidigare för olika områden. Men var du bor är bara en av de faktorer som avgör vilket pris din bilförsäkring har. Vi tar även hänsyn till: bilens fabrikat, typ och årsmodell, den årliga körsträckan och din ålder. 

Som du säkert känner till – men för tydlighetens skull – är man som försäkringstagare del av ett kollektiv som tillsammans står för sina skadekostnader. När någon drabbas av en skada, får personen ersättning från den ”pott” vi tillsammans byggt upp genom årspremierna.

Jämför på konsumenternas.se.

Där finns objektiv och kostnadsfri vägledning inom både bank och försäkring. Här kan du även jämföra just innehållet i olika bilförsäkringar. Vi hoppas självklart att du efter en jämförelse tycker att vårt pris är konkurrenskraftigt. 

Betala med autogiro

Betala dina försäkringar med autogiro så kan du sprida betalningarna över året. Du kan välja att betala dina försäkringar per månad, halvår eller helår. Du får en betalningsplan från oss där du ser hur mycket du ska betala och vi skickar ut en ny plan om beloppet ändras.

Har du frågor om ditt försäkringsskydd?

Har du frågor om ditt försäkringsskydd är du välkommen att kontakta oss på kundtjanst@lfbergslagen.se eller logga in på ”Mina sidor” via webbplatsen lfbergslagen.se.