Brandkollen

Brandkollen
Hur brandsäkert är ditt hem?

Det får du snart koll på när du svarar på frågorna i Brandkollen. Det tar bara några minuter men kan hjälpa dig att undvika en katastrof. Kanske får du upp ögonen för något som behöver förbättras för att du ska känna dig tryggare i ditt hem.

Till Brandkollen
Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Vinnare av brandskyddspaket

Grattis alla vinnare!

Av de som gjorde Brandkollen i december har nu fem vinnare korats. Vinnarna får ett brandskyddspaket med brandsläckare, brandvarnare och brandfilt (värde 390 kr). 

Stort grattis säger vi till: Per Hellström, Sala, Elin Reuterwall, Örebro, Gunilla Sköld, Örebro, Tommy Särnblad, Köping och Conny Viklund, Västerås.

Även om tävlingen är avslutad kan du fortfarande göra Brandkollen. Den ger dig en bättre känsla för hur bra koll du har på brandsäkerheten i ditt hem. Kanske får du upp ögonen för något som kan göra att du känner dig tryggare.

Till Brandkollen

Tävlingsvillkor


Våra experter tipsar

Våra skadeförebyggare inom brand och el, Niklas Adolfsson och Lars Simonsson, delar med sig av sina bästa tips för att undvika brand i hemmet.

Foto på Niklas
Om du vet vilka de största brandriskerna är i ditt hem så har du också chans att undvika dem. I den här filmen berättar Niklas om tre vanliga brandrisker i hemmet.

Foto på Lars
Brandvarnare, brandsläckare och brandfilt borde finnas i alla hem. De ska skydda dig så att du ska klara dig så lindrigt undan en brand som möjligt. I den här filmen berättar Lars om hur du använder dem.

Foto på Niklas
Allt fler har en braskamin hemma. Det finns mycket att tänka på för att elda säkert, att inte elda för mycket ved åt gången till exempel. 


Kunder berättar

Kläderna vi bar är det enda vi har kvar

Inne i huset skrek brandvarnarna och genom fönstren syntes inget förutom röken, inte ens blomkrukorna på fönsterbrädan gick att urskilja. – Det var en konstig känsla, att stå där utanför och veta att det var vårt hus som brandbilarna var på väg till, säger Catharina som minns tillbaka till den där dagen i september då livet plötsligt fick en ny vändning.

Branden släcktes i tid men allt i huset rökskadades


Våra skadeförebyggare

Har du frågor om brandskydd i bostaden? Hör av dig till en av våra skadeförebyggare.

Profilbild för Niklas Adolfsson

Niklas Adolfsson

Skadeförebyggare - Lantbruk
Västerås - Stora gatan 41