Fullmäktige 2018-2020

Rösterna är räknade – här är nya fullmäktige

Fullmäktige 2018-2020

Tack! alla kunder som engagerat sig i vårt fullmäktigeval i Västerås och Örebro. Fler kunder än någonsin har utnyttjat sin rättighet som delägare att rösta. I dag presenterar vi vilka kunder som blivit invalda i fullmäktige 2018.

Länsförsäkringar Bergslagen ägs av dig som är kund. Det betyder att vi har ett fullmäktige högst upp i vår organisation. Här sitter ca 60 vanliga kunder som är med och påverkar företagets framtid. Bland annat genom att tillsätta bolagets styrelse och kontrollera ekonomin.

I november har försäkringskunder som bor i distrikten Västerås och Örebro haft möjlighet att rösta in de kunder som ska representera dem i fullmäktige.

Rekordhögt valdeltagande

Nu är rösterna räknade och över 1 800 kunder har gjort sin röst hörd. Det betyder att valdeltagandet ökat med över tusen procent sedan det senaste fullmäktigevalet hölls i Västerås och Örebro för tre år sedan.

Det är framför allt de digitala rösterna som står för denna enorma ökning. För första gången har kunderna fått möjlighet att rösta i fullmäktigevalet under en hel månad, via post eller digitalt.
– Det känns riktigt bra att vi tagit fram en modell som möjliggör att fler kan och vill engagera sig i sitt försäkringsbolag, säger Mikael Sundquist, vd. Det ger tyngd till valresultatet och vi kan känna oss trygga med att vårt nya fullmäktige har en god förankring hos kunderna i vårt område.

18170 kronor till välgörenhet

Som tack för engagemanget skänker Länsförsäkringar Bergslagen 10 kronor för varje kund som röstat till Stadmissionen i kundens hemstad. Bidraget till Västerås Stadsmission blev därmed 9 900 kronor. Till Örebro Stadsmission skänks 8 270 kronor.

Valresultat

Fullmäktige i distriktet för Västerås stad 2018-2020 är:

Nicolin Ahlqvist (nyval)
Mårten Bladh
Tony Blomqvist
Thomas Ekholm
Mats Engström (nyval)
Pamela Ernlund
Maja Garpelin (nyval)
Monica Hansen
Göran Johansson
Nina Jokela (nyval)
Cina Koskinen
Peter Lindström
Fia Mårdfelt (nyval)
Pia Nilsson
Tobias Nilsson (nyval)
Pia Nordlander

Fullmäktige i distriktet för Örebro kommun 2018-2020 är:

Peter Einarsson
Sandra Eriksson (nyval)
Håkan Gransten
Vilhelm Hanzén (nyval)
Therése Hedén
Anders Holm
Johanna Johnte (nyval)
Bo Ljunggren
Mikael Melitshenko
Carin Neanro (nyval)
Helena Netz
Regina Salenfors-Andersson  
Mats Tilldal 
Emma Wass (nyval)
Davor Zidaric (nyval)
Catrin Östlund 

Valresultatet för Örebrokretsen uppdaterades 2018-01-08.

Se alla nyheter