Sjukvårdsförsäkring

Vår sjukvårdsförmedling

Om någon blir sjuk ser vi till att ni snabbt får rätt hjälp. Vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare, och ni kommer direkt till rätt specialist utan remiss. Du och dina anställda har ett telefonnummer - det enda ni behöver för att få bra och relevant hjälp.

Sjukvårdsförsäkringen – förebygger och ger snabbt vård

Sjukvårdsförsäkringen kombinerar din möjlighet att snabbt få vård, personlig rådgivning och väl utprovade hälsoprogram på webben med rehabilitering. Du får också tillgång till vår webbdoktor. Räkna och köp grundtrygghet för dig och dina medarbetare.

 • Vårdbokning, vardagar 8-18
 • Sjukvårdsrådgivning, alla dagar dygnet runt
 • Personligt samtalsstöd, alla dagar, dygnet runt
Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Om sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkringen som också förebygger

Vår sjukvårdsförsäkring är en försäkring för friskare människor i friskare företag, som bygger på tre pusselbitar för långsiktig trygghet. Den ska hjälpa dig som lantbrukare att behålla produktiviteten och dina medarbetares hälsa.

Förebyggande hälsotjänster – så att ni kan hålla er friska

Genom försäkringen får ni bland annat tillgång till hälsoprofil, flera webbaserade hälsoprogram, personligt samtalsstöd och chefsstöd. Tjänsterna finns där för att hjälpa er att behålla god hälsa och undvika ohälsa.

Rätt vård i rätt tid – om någon blir sjuk

När någon blir sjuk får ni via försäkringen snabbt den hjälp ni behöver. Via vår sjukvårdsförmedling får man snabbt en tid hos någon av alla de privata vårdgivare vi samarbetar med – direkt till rätt specialist, utan remiss.

Effektiv rehabilitering – hjälp att komma tillbaka till arbetslivet

Försäkringen hjälper till med både medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering. Vi vet att vägen tillbaka kan vara svår, både för den som är sjuk och för arbetsgivaren som har ett stort ansvar. Försäkringen ger er därför rehabcoach, utredning, plan och åtgärder. Allt för att det ska gå så snabbt och enkelt som möjligt att komma tillbaka till arbetslivet.

Läs mer i förköpsinformationen om vår sjukvårdsförsäkring

Snabb tillgång till sjukvård

Grunden i sjukvårdsförsäkringen är att ge dig och dina medarbetare snabb tillgång till vård. När du är sjuk eller har skadat dig ringer du Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling som ger dig råd. När du behöver vård bokar de in dig hos någon av alla de privata vårdgivare vi samarbetar med.

Oberoende medicinsk granskning

För att säkerställa att den vård vi förmedlar är medicinskt motiverad och evidensbaserad, arbetar vi med så kallad oberoende medicinsk granskning. Syftet är att alla vårdgivare i vårt nätverk ska följa samma riktlinjer för vilka behandlingsformer som är rekommenderade vid olika besvär. Om en behandlande läkare har föreslagit en åtgärd som inte rekommenderas – på grund av att en annan behandling anses ha bättre resultat – täcker försäkringen den andra rekommenderade behandlingen.

 


Priser

För företag med 1-9 medarbetare

Priset för sjukvårdsförsäkringen beror på din och dina medarbetares ålder och om ni har andra försäkringar i Länsförsäkringar. Du kan köpa vår sjukvårdsförsäkring för medarbetare som är 16 till 63 år. 

Räkna och sjukvårdsförsäkra ditt företag här

Tjugo procent av kostnaden för sjukvårdsförsäkringen är avdragsgill för företaget och det uppstår inte några förmånsvärden för medarbetaren.

Företag med minst 10 medarbetare

Kontakta oss så går vi igenom era behov och kan därefter ge ett pris på vad sjukvårdförsäkringen kostar för företaget. 

Förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkring

Enligt ett riksdagsbeslut den 16 maj kommer vår arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkring att delvis förmånsbeskattas från och med den 1 juli 2018.

Här kan du läsa mer om förmånsbeskattning av arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring.


Sjukvårdsförsäkringen ersätter kostnader för bland annat:

 • privat vård
 • operation och sjukhusvård
 • eftervård – medicinsk rehabilitering
 • behandling hos psykolog, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor – antalet behandlingar styrs av ditt behov
 • behandling hos logoped och dietist

Läs mer om vad försäkringen ersätter

Oberoende medicinsk granskning

För att säkerställa att den vård vi förmedlar är medicinskt motiverad och evidensbaserad, arbetar vi med så kallad oberoende medicinsk granskning. Syftet är att alla vårdgivare i vårt nätverk ska följa samma riktlinjer för vilka behandlingsformer som är rekommenderade vid olika besvär. Om en behandlande läkare har föreslagit en åtgärd som inte rekommenderas – på grund av att en annan behandling anses ha bättre resultat – täcker försäkringen den andra rekommenderade behandlingen.


Personligt samtalsstöd

Personligt samtalsstöd – en del av din sjukvårdsförsäkring

Du kan ringa ditt vårdnummer 0771-666 115 för att få personligt samtalsstöd dygnet runt, året om. Med det personliga samtalsstödet får du direkt hjälp via telefon när du har problem i privat- eller arbetslivet.

Du får hjälp med råd och vägledning vid psykologiska, psykosociala, juridiska, ekonomiska eller hälso- och livsstilsfrågor och kan få prata med en psykolog, ekonom, jurist eller hälsocoach.

Exempel på frågeställningar

 • Relationsproblem
  Har du problem med din partner eller någon i din närhet? Är du osams med en kollega?
 • Stress
  Har du svårt för att sätta gränser? Hur hittar du balans i livet? Svårt att få vardagen att gå ihop?
 • Hälsa
  Hur kan jag ändra mina matvanor? Hur ska jag träna för att få bästa långsiktiga resultat?
 • Ekonomi och juridik
  Står du inför en arvstvist? Ska du skilja dig eller separera? Har du svårt att få ekonomin att gå ihop?

Chefsstöd

Som lantbrukare kan du ringa och diskutera ledarskapsfrågor eller personalproblem. Du får stöd när en medarbetare riskerar att bli långvarigt sjuk, redan har en långvarig sjukdom
eller är sjuk ofta.

Chefsstödet hjälper dessutom till när du har medarbetare med missbruksproblem av olika slag.

Länsförsäkringars hälsotjänster erbjuder vi genom ett samarbete med SOS International. De är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under sekretess, vilket innebär att de aldrig lämnar ut information om enskilda individer.


Förebyggande hälsotjänster

Hjälp att få hela lantbruket lite friskare

I vår sjukvårdsförsäkring får du även tillgång till våra förebyggande hälsotjänster. Många sjukdomstillstånd går att förebygga genom att leva lite sundare. Därför ingår ett antal förebyggande hälsotjänster i vår sjukvårdsförsäkring.

Läs mer på vår webbplats Länsförsäkringars hälsotjänster

Vi erbjuder våra hälsotjänster i samarbete med SOS International, som är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under full sekretess. 

Att vara lantbrukare och chef innebär många gånger ett ensamt arbete. Det moderna ledarskapet ställer stora krav på dig både som ledare och individ.

Då är det bra att ha någon att prata med för att bättre kunna hantera många av de frågeställningar som följer med chefsrollen. Det får du med våra företagstjänster i form av chefsstöd, hälsoprofil företag, arbetslivsinriktad rehabilitering och behandling av beroende och missbruk.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att känna dig säker i svåra situationer. 

Pröva våra hälsotester

Börja med att testa snabbkollen så tar du ett så första steg mot en bättre hälsa. Är du redan sjukvårdsförsäkringskund kan du göra vår hälsoprofil och få full koll på din hälsa 

Gör snabbkollen

Gör hälsoprofilen

Vi erbjuder våra hälsotjänster i samarbete med SOS International, som är fristående från Länsförsäkringar och arbetar under full sekretess. 


Hälsoprogram som kan förändra din livsstil

Med våra webbaserade hälsoprogram kan du på ett enkelt sätt ta ditt första steg till en bättre hälsa. Programmen hjälper dig till bättre vanor och en hälsosammare livsstil.

Du väljer själv vilket eller vilka program du vill göra, antingen utifrån ditt resultat på hälsoprofilen eller om du själv känner att du har en vana du vill förändra. Du gör programmen på webben och du är helt anonym.

Oro och grubbel

I programmet får du verktyg och metoder för att förhindra att svåra känslor och tankar leder till negativa spiraler av oro och grubbel.

Mer om oro och grubbel

Gör programmet

Hantera smärta

I programmet får du prova på olika metoder för att hantera din smärta så att du kan leva ett så aktivt och glädjefyllt liv som möjligt.

Mer om att hantera smärta

Gör programmet


Viktig information

Viktig information om sjukvårdsförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.

Några viktiga begränsningar i sjukvårdsförsäkringen

Du får inte ersättning för befintliga sjukdomar eller besvär som du har när du köper försäkringen. När du har varit behandlingsfri i två år tillämpas inte begränsningen längre.

Försäkringen gäller inte om du drabbas av olycksfall när
du utövar

 • boxning eller liknande sporter
 • sport, idrottstävling eller träning som professionell
Försäkringen ersätter exempelvis inte 
 • akut sjukvård
 • graviditetskontroller, komplikationer i samband med graviditet, abort eller förlossning
 • försämring av hälsotillståndet som beror på missbruk i olika former
 • ätstörningar
 • transplantationer
 • tandvård
 • korrigering av brytningsfel i ögat
 • demenssjukdomar
 • övervikt och följdsjukdomar som har samband med övervikt
 • löpande behandling och kontroller

E-vård

Läkarvård direkt via Internet

För att göra det enkelt för dig att snabbt få den hjälp du behöver via din sjukvårdsförsäkring erbjuder vi e-vård i samarbete med Min Doktor. Du får träffa en läkare online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig.

Så här går det till:

 • Du ringer Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling på 0771-666 115. Om dina besvär lämpar sig för e-vård får du inloggningsuppgifter.
 • Du loggar in på Min Doktors hemsida med ditt BankId och beskriver dina problem genom att fylla i ett formulär.
 • En läkare ger dig återkoppling inom fyra timmar kl. 07:00-22:00.
 • Läkaren avgör om det behövs någon kompletterande information eller undersökning.
 • Du får diagnos och recept direkt i mobilen.

Läs mer om Min Doktor