Sjukvårdsförsäkring

Vår sjukvårdsförmedling

Om någon blir sjuk ser vi till att ni snabbt får rätt hjälp. Vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare, och ni kommer direkt till rätt specialist utan remiss. Du och dina anställda har ett telefonnummer - det enda ni behöver för att få bra och relevant hjälp.

Sjukvårdsförsäkringen – förebygger och ger snabbt vård

Sjukvårdsförsäkringen kombinerar din möjlighet att snabbt få vård, personlig rådgivning och väl utprovade hälsoprogram på webben med rehabilitering. Du får också tillgång till vår webbdoktor. Räkna och köp grundtrygghet för dig och dina medarbetare.

 • Vårdbokning, vardagar 8-18
 • Sjukvårdsrådgivning, alla dagar dygnet runt
 • Personligt samtalsstöd, alla dagar, dygnet runt
Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Om vår sjukvårdsförsäkring

Vår sjukvårdsförsäkring är en försäkring för friskare människor i friskare företag, som bygger på tre pusselbitar för långsiktig trygghet. Den ska hjälpa dig som lantbrukare att behålla produktiviteten och dina medarbetares hälsa.

Förebyggande hälsotjänster – så att ni kan hålla er friska

Genom försäkringen får ni bland annat tillgång till hälsoprofil, flera webbaserade hälsoprogram, personligt samtalsstöd och chefsstöd. Tjänsterna finns där för att hjälpa er att behålla god hälsa och undvika ohälsa.

Mer om förebyggande hälsotjänster

Rätt vård i rätt tid – om någon blir sjuk

Om du eller en medarbetare blir sjuk får ni snabbt den hjälp ni behöver. Vår sjukvårdsförmedling ger råd och behövs vård bokar de tid hos någon av alla de privata vårdgivare vi samarbetar med – direkt till rätt specialist, utan remiss.

Mer om rätt vård i rätt tid

Effektiv rehabilitering – hjälp att komma tillbaka till arbetslivet

Försäkringen hjälper till med både medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering. Vi vet att vägen tillbaka kan vara svår, både för den som är sjuk och för arbetsgivaren som har ett stort ansvar. Försäkringen ger er därför rehabcoach, utredning, plan och åtgärder. Allt för att det ska gå så snabbt och enkelt som möjligt att komma tillbaka till arbetslivet.

Mer om effektiv rehabilitering


Priser

Priset för sjukvårdsförsäkringen påverkas av ålder och om ni har andra försäkringar hos oss. Du kan köpa vår sjukvårdsförsäkring för medarbetare som är 16 till 63 år. 

Räkna och sjukvårdsförsäkra ditt företag här

För företag med tio medarbetare eller fler

 

Förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkring

Enligt ett riksdagsbeslut den 16 maj kommer vår arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkring att delvis förmånsbeskattas från och med den 1 juli 2018.

Här kan du läsa mer om förmånsbeskattning av arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring.


Sjukvårdsförsäkringen ersätter kostnader för bland annat:

 • privat vård
 • operation och sjukhusvård
 • eftervård – medicinsk rehabilitering
 • behandling hos psykolog, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor – antalet behandlingar styrs av ditt behov
 • behandling hos logoped och dietist

Läs mer om vad försäkringen ersätter

Oberoende medicinsk granskning

För att säkerställa att den vård vi förmedlar är medicinskt motiverad och evidensbaserad, arbetar vi med så kallad oberoende medicinsk granskning. Syftet är att alla vårdgivare i vårt nätverk ska följa samma riktlinjer för vilka behandlingsformer som är rekommenderade vid olika besvär. Om en behandlande läkare har föreslagit en åtgärd som inte rekommenderas – på grund av att en annan behandling anses ha bättre resultat – täcker försäkringen den andra rekommenderade behandlingen.


E-vård

Läkarvård direkt via Internet

För att göra det enkelt för dig att snabbt få den hjälp du behöver via din sjukvårdsförsäkring erbjuder vi e-vård i samarbete med Min Doktor. Du får träffa en läkare online – via din mobil, surfplatta eller dator – på en tid och plats som passar dig.

Så här går det till:

 • Du ringer Länsförsäkringars sjukvårdsförmedling på 0771-666 115. Om dina besvär lämpar sig för e-vård får du inloggningsuppgifter.
 • Du loggar in på Min Doktors hemsida med ditt BankId och beskriver dina problem genom att fylla i ett formulär.
 • En läkare ger dig återkoppling inom fyra timmar kl. 07:00-22:00.
 • Läkaren avgör om det behövs någon kompletterande information eller undersökning.
 • Du får diagnos och recept direkt i mobilen.

Läs mer om Min Doktor


Viktig information

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.