Ska du ställa av eller på ditt fordon?

Är det dags att ställa på ditt sommarfordon? Är du kund hos oss kan du vara lugn. Vi får reda på det automatiskt och du behöver inte höra av dig.

Motorcykel

Ställa på ditt fordon

Ska du ställa på ditt fordon ska du meddela Transportstyrelsen detta. Transportstyrelsen skickar sedan information till oss och vi ger ditt fordon samma omfattning som du hade tidigare. Nytt försäkringsbrev skickas till dig.

Ställa av ditt fordon

När du ställer av ditt fordon meddelar du det till Transportstyrelsen som skickar information till oss. Har du halv- eller helförsäkring ändras din försäkring till en Avställningsförsäkring. Avställningsförsäkring innehåller skydd för brand, glas, stöld, rättsskydd och vagnskada. Har du enbart trafikförsäkring läggs försäkringen och beviset vilande. Nytt försäkringsbrev skickas till dig.

Sälja fordonet

När du säljer ditt fordon meddelar du det till Transportstyrelsen som informerar oss om att du inte längre äger fordonet och vi kan annullera försäkringen. Har du köpt ett nytt fordon, och ett fordonsbyte görs på försäkringen, men ditt gamla fordon inte är sålt eller inbytt är det medförsäkrat i 14 dagar vid fordonsbyte utan extra kostnad och med samma försäkringsskydd som tidigare.

Läs mer om våra fordonsförsäkringar

Se alla nyheter