Behöver du Utökat reseskydd?

Planerar du att resa utomlands på semestern? Vi ser att det är många som har valt bort eller sagt upp tilläggsförsäkringen Utökat reseskydd under pandemin och vill därför påminna om att kolla så att du är rätt försäkrad inför resan. – Risken är att man har glömt att man valde bort den, och tror att man har ett skydd som man inte har, säger Johan Gidstedt, produktansvarig för boendeförsäkring.


I takt med att pandemiläget ser ljusare ut med minskad smittspridning och fler vaccinerade så planerar många nu en efterlängtad semesterresa utomlands.

Förutom att det fortfarande är en hel del att hålla koll på när det gäller olika länders regler för inresa så har vi märkt att många av förklarliga skäl har valt bort tilläggsförsäkringen Utökat reseskydd. Och även om man har ett grundläggande skydd som en del i hemförsäkringen så är det klokt att fundera på om man vill ha det mycket bättre skydd som Utökat reseskydd innebär.

– Vet du med dig att du har valt bort försäkringen under pandemin så hör du bara av sig till oss för att teckna den igen. Det gör du smidigast genom att logga in i appen eller på Mina sidor och skicka ett meddelande. Där kan du också gå in under ”Försäkring” och kolla om du redan har den. Och om du vill rådgöra med oss inför resan så är du självklart varmt välkommen att höra av dig, säger Johan Gidstedt.

Johan vill också påminna om att det fortfarande råder ett mycket speciellt läge och att det är viktigt att ha riktigt bra koll på vad som gäller i landet man reser till.

– Pandemin är ju inte över än och det kan vara bra att ha med sig att regler och restriktioner kan ändras snabbt. Det finns exempel på när resenärer har gjort allt rätt enligt de regler som gällde vid avresa och som ändå har hamnat i en väldigt knivig situation på resmålet, säger Johan Gidstedt.

Här kan du läsa mer om reseförsäkring och skillnaden mellan grundförsäkringen och Utökat reseskydd 

Här har vi samlat frågor och svar om hur det funkar med reseskyddet i hemförsäkringen när det gäller olika situationer i samband med pandemiläget

Om du planerar bilsemester i Europa

Nu öppnar UD upp för resor till vissa länder och en del kommer våga ta sig ut i Europa med bil. Men många länder som haft en tuff nedstängning kämpar fortfarande med att komma igång. Det innebär att allt på semesterdestinationen kanske inte kommer fungera normalt. Hur gäller till exempel bilförsäkringen och vad händer om bilen behöver bärgas?

Läs mer här

Se alla nyheter