Vanligaste skadorna med husbil och husvagn – och så undviker du dem!

Av kända anledningar så väntar en för många annorlunda sommar i år. Att semestrandet på hemmaplan, eller åtminstone i Sverige väntas öka är självklart med tanke på att många utlandsresor fortfarande avråds ifrån.

Husbil

Mot den bakgrunden lär campandet öka avsevärt, och en hel del mindre vana husvagns- och husbilsförare kommer att vistas på vägar och campingplatser runtom i landet. Vi har därför tittat lite extra på vad man oftast råkar ut för med husvagn eller husbil, och dessutom listat vad man kan göra för att undvika otrevliga överraskningar på semestern.

  • Backskador
    Det är av förklarliga skäl svårare att backa med husvagn och husbil än med en personbil. Varje år hör kunder av sig som backat in i träd, grindstolpar, andra fordon och liknande. Tipset är att träna, träna, träna så att du blir en riktigt mästerbackare!
  • Markiser och förtält som blåser sönder
    Håll koll på väderapparna så att du hinner veva in markisen och säkra förtältet innan det börjar blåsa
  • Trasiga fönster och luckor
    Ofta är dessa inte ordentligt stängda vilken både kan innebära vattenskador vid regn men också att de blåser upp och skadas vid kraftig vind eller under färden.

Tyvärr ser vi också att inbrott och stölder är vanliga när det gäller husvagnar och husbilar. Tänk därför på att alltid låsa och ta med stöldbegärliga föremål från husvagnen eller husbilen.

Vi önskar dig en trevlig och trygg campingsommar!

Se alla nyheter