Skadeguider

Vad händer med mitt skadeärende?

Informationen gäller för Länsförsäkringar Älvsborg

När olyckan är framme är det skönt att veta att man har en försäkring. Men vad händer egentligen med min anmälan? Här hittar du guider till några av våra vanligaste skadeärenden där vi hoppas att du finner svar på dina funderingar.


Fordon

Kollision

Om du krockar med ett annat fordon eller kör på någons egendom, till exempel staket eller brevlåda, ska du anmäla skadan till oss så snart som möjligt, även om ditt fordon inte har fått några skador.

Ta gärna bilder med din mobilkamera på olycksplatsen. Det är bra att dokumentera skadornas omfattning och den andra bilens registreringsnummer.

Skadeanmälan

Steg 1: Börja med att anmäla skadan

Anmäl skadan till oss även om ditt fordon inte har fått några skador. Ni behöver inte fylla i anmälan tillsammans men det är viktigt att ni byter uppgifter till exempel registreringsnummer och personuppgifter. Finns det vittnen be om deras kontaktuppgifter om vi behöver kontakta dem.
Det är enkelt anmäla skadan här på vår webbplats eller i appen.
Anmäl skadan via internet

Du kan också anmäla din skada via telefon eller post.
Kontakta oss


Parkeringsskada

Ibland händer det att någon har kört emot din bil på till exempel en parkeringsplats och smitit från platsen utan att lämna sina kontaktuppgifter.

När du upptäcker skadan kan du ta kort med din mobilkamera, notera plats, tidpunkt och eventuella andra fynd som till exempel hjulspår, glassplitter eller annat.

Om du har någon med dig som kan intyga att skadan inte fanns där innan du parkerade kan den personen vara vittne till händelsen.

Polisanmälan

Steg 1: Gör en polisanmälan

Anmäl händelsen till polisen. Att köra från en olycksplats utan att ge sig till känna betraktas som smitning.