Betala med Swish

Anslut ditt mobilnummer till Swish

Logga in och skaffa Swish

Med Swish kan du skicka och ta emot pengar med mobilen. För att ansluta dig loggar du in på Mina sidor och går till Swish, som du hittar under den personliga menyn bredvid knappen Logga ut. Du kan också ansluta till Swish via appen. Gå in under Inställningar och Swish.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Skaffa Swish

Anslut dig till Swish i vår mobilapp eller logga in på Mina sidor. Har du en Windows Phone ansluter du dig på Mina sidor.

Ändra beloppsgräns

För att ändra beloppsgräns loggar du in på Mina sidor och går till Swish, som du hittar under den personliga menyn bredvid knappen Logga ut.

Om du ska swisha belopp mellan 50 001 och 150 000 kronor ringer du Telefonbanken på 0771-666 555 så höjer vi beloppsgränsen tillfälligt.

Säg det med Swish

Swisha en personlig hälsning med funktionen ”Säg det med Swish”. Mottagaren får en notis i form av ett paket med din hälsning och summan du swishat.

Läs mer om funktionerna i Swish

Betala ännu snabbare med QR-kod

All information fylls i automatiskt när du skannar en QR-kod och du slipper själv fylla i informationen. Du kan också skapa en egen QR-kod som andra kan betala till.

Läs mer om att swisha med QR-kod

Har du företag eller en organisation?

Se Swish Företag eller Swish Handel


Swish för barn och ungdom

För över veckopengen till barnen med Swish

Med Swish kan du enkelt föra över pengar till barnen. Allt de behöver är ett ungdomskonto och en mobiltelefon.

Ditt barn skaffar Swish genom att själv logga in på Mina sidor. 

Logga in

När barnen själva ska swisha pengar

Swish är dessutom praktiskt för barnen själva. Då kan de enkelt föra över pengar om de lånat av en kompis eller om de vill dela på biobesöket.

Barn behöver ett Mobilt SäkerhetsID/LFID för att kunna skicka pengar med Swish. För att skaffa det behöver båda föräldrarna följa med till ett av våra kontor. Det går också bra att ta med en fullmakt från den andra föräldern.

Läs mer om Mobilt SäkerhetsID/LFID

Ungdomar 16-18 år som tjänar egna pengar och har ett privatkonto hos oss, kan själva logga in i internetbanken och ansöka om Mobilt BankID och Swish.


Villkor & viktig information

Här har vi samlat information för dig som vill få fördjupad information om Swish. Kontakta oss om du har frågor


Vanliga frågor och svar

 • Försäkringar

  Swish fungerar för privatkunder och alla kan ta emot pengar oavsett ålder och typ av telefon. Alla kan också skicka pengar via Swish. Ungdomar under 16 år behöver ha skaffat ett BankID för ungdom och ett eget konto.

  Även företag, föreningar och organisationer kan ta betalt med Swish.


  Hjälpte det här svaret dig? 39 av 77 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Om du har kvar samma mobilnummer behöver du bara ladda ner och aktivera Swish-appen i din nya mobil. Har du bytt telefonnummer behöver du först avsluta Swish på Mina sidor och sedan ansluta dig igen till tjänsten med det nya mobilnumret och aktivera Swish-appen på nytt.


  Hjälpte det här svaret dig? 69 av 125 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  När du skaffar Swish får du en beloppsgräns på 10 000 kronor att skicka under en vecka. Du kan ändra beloppsgränsen genom att logga in på Mina sidor och gå till Swish i menyn.


  Hjälpte det här svaret dig? 197 av 303 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Om du ska swisha belopp mellan 50 001 och 150 000 kronor ringer du Telefonbanken på 0771-666 555 så höjer vi beloppsgränsen tillfälligt.


  Hjälpte det här svaret dig? 208 av 281 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Säg det med Swish innebär att du kan skicka din betalning som en present. Du kan välja mellan flera olika illustrationer - säg grattis, tack eller överraska någon med Swish. Lägg sedan till din egen personliga hälsning och gör din betalning personlig med ’Säg det med Swish’.


  Hjälpte det här svaret dig? 25 av 36 har fått hjälp av svaret