Välkommen till en inspirerande kväll!

Som en stor sponsor när det gäller ungdomsidrott tror vi att vi kan göra idrotten lite tryggare för alla. Vi har i flera år arbetat med vidareutbildning av ungdomsledare för att förebygga mobbning och kränkningar.

I år sätter vi fokus på jämställdhet och bjuder därför in till en inspirerande föreläsning, om de utmaningar man kan stöta på som tjej inom idrotten. På scenen finns flera välkända namn och vi hoppas att just du vill komma!

  • När? Onsdag 2 maj. Insläpp från 18.00, föreläsning från 18.30. Kvällen avslutas cirka 20.30.
  • Var? Navet i Borås.
  • Hur? Vi bjuder på något att äta och dricka (maten är vegetarisk).

Evenemanget är gratis. Först till kvarn gäller. Klicka på knappen för att anmäla dig och dina gäster.

Hoppas att vi ses den 2 maj!

 

Kvällens gäster

Olivia Schough

En av våra klarast lysande stjärnor i landslaget och en del av succélaget som spelade sig till ett OS-silver i Rio 2016. Kommer ursprungligen från Falkenberg och har inför den här säsongen lämnat Eskilstuna United för Kopparbergs/Göteborg FC.

Maria Rooth

Sveriges kanske bästa kvinnliga ishockeyspelare genom tiderna har en diger meritlista där OS-silvret i 2006 i Turin väger tyngst. Avslutade karriären 2010 och blev 2014 invald i Internationella Ishockeyförbundets Hall of Fame – som första svenska.

Johan Fallby

Tillhör våra främsta experter inom idrottspsykologi och arbetar bland annat med Svenska Fotbollsförbundet där han jobbar med utbildning av spelare, tränare och föräldrar. Deltar i forskningsprojekt kring idrottslig prestation kopplat till välmående.Jämställd idrott

Vi på Länsförsäkringar Älvsborg jobbar för en jämställd idrott. Det innebär att vi endast sponsrar föreningar som tar emot alla aktiva, oavsett om man är tjej eller kille. Dessutom är vi en partner till FairPay, stiftelsen vars mål är idrott på lika villkor utifrån en rättvis fördelning av resurser mellan tjejer och killar.