Rörelsekonto för företag

Navet i företagets ekonomi

Helhetslösningar för ditt företag

Vi har gjort det enklare för dig att sköta ditt företag. Hos oss får du på ett smidigt sätt hjälp med ekonomi och försäkring så att du får mer tid över till annat. Vi kan bank och försäkring och tillsammans med dig hittar vi en lösning som passar ditt företag.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Älvsborg

Om rörelsekonto

För företagets löpande in- och utbetalningar

Rörelsekonto är grunden för att enkelt kunna göra företagets in- och utbetalningar. Du kan koppla följande tjänster till kontot:

  • Betaltjänster så att du kan göra betalningar via internet och via Bankgirots tjänster.
  • Ett Kreditkort Företag med vilket dina inköp samlas och betalas mot en gemensam faktura för att underlätta administrationen.
  • Ett Bankkort Företag där alla inköp och uttag dras direkt mot företagets konto.
  • En rörelsekredit för att utjämna likviditeten och för att ha en buffert för oförutsedda händelser.
Snabbfakta om rörelsekonto
Ingår i baspaket Ja
Ränta 0,00 %
Uttag 0 kr
Överföringar 0 kr
Tillgång till internetbank Ja
Tillgång till mobilapp Ja

Insättningsgaranti

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med belopp som motsvarar högst 950 000 kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Utöver beloppet om 950 000 kronor kan insättare få ersättning för vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, avgångsvederlag, försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor.


Villkor & finstilt