Bli bankkund

Konto och kort för företaget

Som företagskund i vår bank får du bland annat ett konto, ett företagskort och ett bankgironummer. Ansök direkt med BankID om att bli kund så hör vi av oss inom kort.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Ansök om att bli företagskund

Som företagskund får du ett konto som gör det enklare för dig att skilja företagets ekonomi från din privata. Utöver kontot får du de banktjänster som du behöver i vårt erbjudande Baspaket bank. 

För att du ska kunna ansöka direkt om att bli företagskund behöver du:

  • varit verksam i minst ett år
  • vara ytterst ansvarig för företaget
  • antingen ha bolagsformen enskild firma registrerad hos Bolagsverket, ett aktiebolag med organisationsnummer eller ett handelsbolag
  • en giltig svensk ID-handling
  • ett Mobilt BankID.

Ansök om att bli kund

Behöver du hjälp?

Kan du inte teckna företaget själv i din digitala ansökan eller behöver du annan hjälp? Du är alltid välkommen att höra av dig!

Kontakta oss


Som företagskund får du

När du blir företagskund får du vårt Baspaket bank. Priset för paketet är 1 200 kronor per år.

Innehåll i Baspaket bank

Rörelsekontot är grunden för att du enkelt ska kunna göra företagets in- och utbetalningar.

Ränta: 0,00 %
Uttag: 0 kronor
Överföringar: 0 kronor

Läs mer om rörelsekonto

Du får ett bankgironummer som behövs för ta betalt via Bankgirot. När du fakturerar behöver du bara ange bankgironumret så styrs pengarna till ditt bankkonto.

Bankkortet är kopplat till ditt rörelsekonto. Uttag och inköp bokas direkt mot kontot. Med kortet kan du också göra snabba kontaktlösa betalningar och mobila betalningar med telefon och smartklocka. 

Mer om bankkkort för företag och avgifter

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över företagets ekonomi. 500 utbetalningar ingår, därefter 1,80 kronor per betalning. 

I vår app sköter du enkelt dina bankärenden. 

Ett placeringskonto är en bra lösning för din ekonomiska buffert. Pengarna finns tillgängliga när du behöver dem och uttagen är kostnadsfria.

Läs mer om placeringskonto

Om du har behov av ytterligare tjänster som exempelvis Swish för företag, kreditkort eller placering- och finansieringsmöjligheter, kan du enkelt ansöka om dem när du har blivit bankkund.


Villkor

Bra att läsa

Här hittar du villkor och information om vårt bankerbjudande för företagare.


Den kundägda banken

Nära dig för ditt bästa

I de flesta banker är ägarnas och kundernas bästa olika saker. Det är det inte hos oss. Länsförsäkringar ägs av kunderna vilket innebär att våra kunders intressen också är våra intressen. Vi finns över hela landet. Det i sin tur gör att vi har god lokalkännedom och kan sätta oss in i vad du som kund behöver.