Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi har gjort det lite enklare att driva företag

Hantera ekonomin och ta betalt

Här har vi samlat de betaltjänster som vi tror att du som småföretagare behöver. Rörelsekontot är grunden för att sköta företagets ekonomi och genom att koppla ett bankgironummer dit kan du enkelt sköta företagets in- och utbetalningar via vår internettjänst.

Försäkra din verksamhet

Genom lokal skadereglering, förebyggande råd och tips samt en årlig genomgång av dina behov ger vi dig ett fullständigt och skräddarsytt skydd för företagets egendom. Vi ser även till att ditt skydd täcker eventuella skadeståndskrav eller ekonomiska förluster som ett avbrott i verksamheten kan leda till.

Skydda dig själv och dina medarbetare

Som företagare är det viktigt att du ger dig själv och dina medarbetare trygghet utöver lönen. Vi hjälper dig att hitta rätt bland pensions-, olycksfalls-, sjuk- och livförsäkringar. Vi kan skräddarsy tjänstepensionslösningen till dig och ditt företag.

Ring någon av våra duktiga rådgivare Kontakta oss

Gör din skadeanmälan

Välj kategori
 • Rädda, larma, släck - ring 112 om det är risk för liv
 • Begränsa skadan så mycket som möjligt
 • Polisanmäl alltid brott

Nyheter

Visa alla

Vanliga frågor & svar

 • Funktionen kontaktlösa betalningar kan du slå av och på i appen, klicka på Hantera köpspärrar eller i internetbanken, gå in under Kortfliken och menyn Inställningar. Efter att du slagit på eller av funktionen behöver du göra ett vanligt kortköp eller uttag med chip och pinkod för att ändringen ska slå igenom.

 • På grund av ett tekniskt fel hos Upplysningscentralen kan du ha fått ett brev om att Länsförsäkringar beställt en bevakningstjänst på ditt företag.  Upplysningscentralen kommer att kontakta dig som fått det felaktiga brevet.

 • Hur stor ägarutdelningen blir baseras på de gällande sakförsäkringar du har haft i Länsförsäkringar Skåne under åren 2013-2015.

  Grovt förenklat kan man säga att du får tillbaka ungefär 10 % av den årspremie som du i genomsnitt betalat under de tre kvalificeringsåren 2013-2015.

  Exempel:

  2013: 3 000 kronor

  2014: 3 000 kronor

  2015: 6 000 kronor

  3 000+3 000+6 000= 12 000/3 = 4 000 (genomsnitt)

  4 000 x 10 % = 400 kronor i ägarutdelning

  Om du enbart varit kund under åren 2014 och 2015 beräknas ägarutdelningen så här:

  Genomsnittlig årspremie (3.000+6 000)/3=3 000 x 10 procent = 300 kronor

 • Till de kunder som vi har redan har kontouppgifter sker utbetalning helt automatiskt. De närmaste veckorna får du ett brev från oss där det framgår hur mycket pengar just du får tillbaka.

  De kunder som vi saknar kontouppgifter till måste ringa vår automatiska telefonservice på 042-633 91 80 för att vi på ett smidigt sätt ska kunna betala ut pengarna. Du måste ha ditt BankID tillhands för att legitimera dig under samtalet. BankID skaffar du genom din befintliga internetbank. Om du inte anmäler ett kontonummer kommer vi att skicka ut en utbetalningsavi till dig som du själv får lösa ut.

 • Vill du vara säker på att pengarna inte försvinner på vägen kan du kontrollera om mottagaren använder ett 90-konto.

  Det betyder att organisationen har granskats av Svensk Insamlingskontroll, där ett av kriterierna är att de ekonomiskt ansvariga inte har betalningsanmärkningar.

  Om du skickar pengar till en organisation som har betalningsanmärkningar riskerar pengarna att aldrig komma fram till de som behöver pengarna. 

  Läs mer om Svensk Insamlingskontroll

Till frågor och svar

Kontakta oss