Bolån

Bostadslån anpassade för dig och dina behov

Se din boendekostnad

kr
kr

Våra räntor för bolån

2,41 %
3 månader
2,44 %
1 år
2,51 %
2 år
2,58 %
3 år
2,92 %
4 år
3,03 %
5 år
3,53 %
7 år
3,89 %
10 år

Senast ändrad 2014-08-15

Informationen gäller för Välj annat länsförsäkringsbolag

eller sök länsförsäkringsbolag nära dig

Sidnavigering

Om bolån

Bolån för alla typer av boende

Bolån passar dig som ska renovera din nuvarande bostad, köpa nytt eller lägga om lån för både villa och bostadsrätt. Du kan låna upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde när du ska köpa bostad eller vill flytta dina bolån till oss. Kontantinsatsen måste minst vara 15 procent av bostadens marknadsvärde.

Fyll i din inkomst och dina månadskostnader för att se vad du har råd med. Du väljer själv hur detaljerad din kalkyl blir. Därefter kan du direkt ansöka om lånelöfte eller bolån. 

Ansök om lånelöfte och bolån

Är du redan kund?

Du som redan är kund och redan har lån hos oss, ansöker lättast om nya lån eller utökar ditt lån genom att logga in i internetbanken. Vi kommer då förifylla de lån du redan har hos oss.

Snabbfakta om bolån
Låna Upp till 85 % av bostadens marknadsvärde
Kontantinsats  15 % av köpeskillingen
Bunden ränta 3 månader upp till 10 år

Läs mer i prislistan

Amortera på ditt bolån

Om du har ett bolån som är högre än 70 procent av bostadens värde behöver du amortera ner den överstigande delen inom 15 år. Det är givetvis klokt att fortsätta amortera även efter det.

Att betala av på bolånet är ett mycket bra sparande. Du får både lägre boendekostnad samtidigt som du skapar utrymme för att kunna låna till exempel när det är dags att renovera.

Så mycket kan du låna

Kontantinsatsen idag är 15 procent av köpeskillingen och du kan ansöka om lån upp till 85 procent av bostadens marknadsvärde. 75 procent placeras i Länsförsäkringar Hypotek och du kan dela upp lånet i olika delar och välja bunden ränta från 3 månader upp till 10 år.

De resterande 10 procenten placeras i Länsförsäkringar Bank. Här väljer du kanske kort bindningstid eller rörlig ränta och i första hand är det den här delen av lånet du väljer att amortera på.

Effektiv ränta för bolån

Den effektiva räntan blir 2,44 %, beräknat på 1 miljon kr och en ränta på 2,41 % med 3 månaders bindningstid. Exemplet är beräknat med automatisk månadsbetalning, rak amortering, uppläggningsavgift 700 kr och en löptid på 30 år. Med ränteexemplet från 2014-08-18 blir det totala belopp att betala 1 363 175 kr och den första inbetalningen blir 4786 kr.

Vi hjälper dig

Vill du diskutera ett låneupplägg som passar just din ekonomi är du välkommen att kontakta oss. Du får träffa någon av våra kvalificerade rådgivare.

Till kontakta oss

Låna på befintlig bostad

Utöka ditt bolån

Funderar du på att renovera eller bygga till din bostad? Då är det värt att undersöka om du kan utöka bolånet, antingen om du har utrymme i befintliga pantbrev, eller har utrymme för att ta ut nya. Här använder du samma webbtjänst som Ansök om bolån/lånelöfte men väljer i början att "Låna på befintlig bostad".

Utöka ditt bolån

Är du redan kund?

Du som redan är kund och redan har lån hos oss, ansöker lättast om nya lån eller utökar ditt lån genom att logga in i internetbanken. Vi kommer då förifylla de lån du redan har hos oss.

Byggnadskredit

Krediten för dig som ska bygga

När du ska bygga nytt, bygga till eller renovera din bostad är det bekvämt med en byggnadskredit.

Du tar ut pengar löpande när fakturor för byggnationen ska betalas. Ränta betalar du bara för den del av krediten du utnyttjar. När byggnationen är färdig placeras krediten om till bolån.

Har du frågor, kontakta oss gärna.

Läs mer om byggnadskredit

Villkor för byggnadskredit

  

Bo kvar-försäkring

Komplettera ditt bolån med en Bo kvar-försäkring

Försäkra dig och din familj om ekonomisk trygghet när du tar bolån. I vår Bo kvar-försäkring ingår sjuk- och arbetslöshetsförsäkring som ger dig en månadsersättning om du skulle bli långvarigt sjuk eller drabbas av arbetslöshet och en livförsäkring som ger ersättning vid dödsfall.

Villkor & finstilt

Nyttig information om bolån

Här har vi samlat nyttig information för dig som vill fördjupa dig i vårt bolån.

I ditt skuldebrev eller i internetbanken hittar du som redan har lån hos oss de villkor som gäller för just ditt lån. I villkoren finns bland annat gällande ränte-och amorteringsvillkor samt förfallodagar.

Har du frågor, kontakta oss gärna.

Vanliga frågor & svar

 • Hur gör jag en boendekalkyl?
  Boendekalkyl, bolån och låneansökan är samma webbtjänst. Du klickar på "ansök om lånelöfte & bolån" och där fyller du i din inkomst, dina kostnader, uppgifter om ev. medsökande och kan dela upp lån och se vad du har råd med. Du väljer själv hur detaljerad din kalkyl blir. Därefter kan du direkt ansöka om lånelöfte eller bolån. 
 • Topplån och bottenlån
  Ett topplån är ett lån som tillsammans med ett bottenlån bildar ett bolån. Har du då ett bottenlån på 75 procent, och betalar in en handpenning på 15 procent så blir topplånet i slutändan 10 procent. Topplånet har i regel en högre ränta och är det lån man ofta amorterar först.
 • Vad är ett lånelöfte?
  Lånelöfte passar bra när du söker nytt boende men saknar uppgifter om en specifik bostad. Du får besked direkt och löftet kan du sedan spara ner på din dator eller skriva ut. Ansökan är samma webbtjänst som bolån. Din ansökan är inte bindande.
 • Fast eller rörlig ränta?
  Fast ränta är när räntan är bestämd under en viss tid, mellan ett till tio år, och till en bestämd räntesats. Vanligt är att binda ett lån på två till fem år.
  Rörlig ränta är bunden under cirka tre månader i taget. Den kan svänga kraftigt upp och ner under året beroende på hur marknadsräntan agerar.
  Läs mer om fast och rörlig ränta