Vattenskador

Ligg steget före

Varje år inträffar tusentals skador i svenska hem. Många av dem hade kunnat undvikas med enkla förebyggande åtgärder. Du kan undvika skador och bekymmer genom att följa våra råd och tips här nedan.

Webbshop - säkerhetsprodukter

I vår webbshop har får du information om och kan köpa bra säkerhetsprodukter som hjälper dig att undvika eller minska skador om olyckan är framme.

Informationen gäller för Länsförsäkringar

Undvik vattenskador

vattenskador

 

Bygg bort riskerna

Vattenskador är den vanligaste typen av skada i våra bostäder och kostar årligen miljarder i skadeersättning. Vattenskador är inte bara dyrbara utan krånglar även till vardagen för den som drabbas. Det kan ta månader att få fukten i ett hus att torka så att reparationerna kan börja.

Med bättre kunskap om hur vi bygger rätt och underhåller kök, badrum och andra våtrum kan vi förebygga många vattenskador.Vi har samlat goda råd och tips på hur du kan förebygga vattenskador i framför allt kök, badrum och andra våtrum. Hör av dig till oss om du har några frågor eller vill ha ytterligare tips på hur du kan undvika vattenskador.

Läs hur du bygger bort vattenskadorna i din bostad

Mer information 

I badrummet

Eftersom tätskikten i ditt badrum ska skydda huset från fukt är det viktigt att tätskikten monteras- och underhålls på rätt sätt.

I tvättstugan

Det är viktigt att din tvättstuga klarar av läckage eller utströmmande vatten från tvättmaskin, värmepump och varmvattenberedare.

Vattenfelsbrytare

Med en vattenfelsbrytare minskar du avsevärt riskerna för läckage på ledningar för kall- och varmvatten.

Vattenlarm

Med ett vattenlarm uppmärksammar du smygläckage.

Vattenlarm

Tätskikt

Pappa med ett barn som borstar tänderna

Ett tätskikt ska hindra fukt från att komma i kontakt med utrymmen som inte tål fukt som golv och väggar i badrum och andra våtrum.

I köket

I ditt kök saknas många gånger ett bra skydd mot läckage eller utströmmande vatten under diskbänk, diskmaskin och kyl/frys.

På toaletten

Har du en separat toalett (wc) ska golvet vara vattentätt och väggarna bör vara vattenavisande där stänk och spill förekommer.

Undvik hussvamp

Här kan du läsa om vad du ska tänka på för att undvika hussvamp.