Internettjänsten

För en enklare vardag

Informationen gäller för Länsförsäkringar

Om vår internetbank

En bekvämare vardag med vår internettjänst

Med vår internettjänst har du möjligheten att bekvämt och säkert uträtta dina ärenden inom bank, pension och försäkringar när det passar dig. Tjänsterna är enkla att använda och helt kostnadsfria. Oavsett datum, klockslag eller var du befinner dig i världen så har du via internet alltid tillgång till din ekonomi.

Logga in företag

Internettjänsten är även en del i Bekväma vardagen, vårt samlade erbjudande för att sköta din ekonomi enkelt och bekvämt.

Bekväma vardagen

Via internettjänsten kan du bland annat

  • Sköta betalningar och överföringar.
  • Öppna konton.
  • Söka och se över lån.
  • Förändra ditt fondinnehav eller månatliga fondsparande
  • Starta ett pensionssparande och få hjälp att välja till din avtalspension.
  • Se över ditt pensionssparande och byta fonder.
  • Handla med svenska aktier och aktierelaterade värdepapper.
  • Se över befintliga och teckna nya försäkringar.
  • Göra skadeanmälan

Kom igång med internettjänsten

För att få tillgång till vår kostnadsfria internettjänst behöver du en PIN-kod eller en säkerhetsdosa från Länsförsäkringar alternativt ett BankID. Nedan kan du läsa hur du gör för att komma igång.

Saknar du inloggningsuppgifter

Om du saknar inloggningsuppgifter är du välkommen till något av våra kontor, tänk på att ha med din legitimation. Hitta våra kontor

Du som har BankID

Har du BankID utställt av Länsförsäkringar Bank eller någon annan bank, kan detta användas för inloggning för att ta del av ditt befintliga engagemang.

Säkerhetsdosa

För att kunna genomföra vissa ärenden, framför allt banktjänster, behöver du en säkerhetsdosa för att signera dina uppdrag. Dosan kan också användas för att logga in. Säkerhetsdosan beställer du när du loggat in.

Du som har lösenord för Försäkrad Pension eller Försäkrad Familj

Det finns inte längre möjlighet att logga in med lösenord. Du som tidigare loggat in med lösenord kommer fortsättningsvis att kunna logga in med BankID eller Mobilt BankID.

Teknik för att kunna använda internettjänsten

Vi rekommenderar någon av följande operativsystem och webbläsare:

OperativsystemWebbläsare
Windows 7 Internet explorer 10, 11
Mozilla firefox
Google chrome
Windows 8 Internet explorer 11
Mozilla firefox
Google chrome
Windows 10 Edge
Mozilla firefox
Google chrome
Mac OS Safari
Mozilla firefox
Google chrome

Tänk på att alltid installera de senaste uppdateringarna för det operativsystem och den webbläsare du använder. Uppdateringarna ges ut för att förbättra funktionalitet och säkerhet. Vi avråder från att använda operativsystem och webbläsare som inte längre stöds av tillverkaren.

Övriga operativsystem och webbläsare

Internettjänsten kan fungera även i andra operativsystem och webbläsare än de vi rekommenderar. Väljer du att använda dessa kan vi tyvärr inte ge dig support eller garantera att alla tjänster fungerar.

Håll din dator uppdaterad

Ditt operativsystem och din webbläsare bör ha de senaste säkerhetsuppdateringarna installerade

Säkerhet på internet

Vårt mål är att skapa trygghet för våra kunder och vi arbetar ständigt med att förbättra säkerheten för våra internettjänster. Men våra säkerhetslösningar är bara en del i skyddet. Du som kund måste också se över hur du hanterar information på internet och hur du skyddar din dator. 

Läs om hur du använder internet säkert

Andra tjänster

Legitimera dig med BankID

BankID är en form av e-legitimation och ett säkert sätt att legitimera dig på internet. Du kan också signera uppgifter och göra beställningar hos företag, organisationer och myndigheter. Med ett BankID kan du bland annat logga in på våra internettjänster i både datorn och vår mobilapp, skicka pengar snabbt och säkert med Swish, deklarera, anmäla vård av sjukt barn, ändra föräldrapenning, adressändra och registrera företag.

Läs mer om hur du kan använda BankID

Swisha med mobilt BankID

Med Swish kan du skicka och ta emot pengar med mobilnumret, enkelt och tryggt. Pengarna kommer direkt in på kontot i swishansluten bank.
Swish är bra när du exempelvis ska dela på notan, samla in pengar till klasskassan och köpa eller sälja saker på loppis. Enklare än så här har det aldrig varit.

Läs mer om Swish

Viktig information

Viktig information om våra internettjänster

Här har vi samlat viktig information för dig som vill fördjupa dig i våra internettjänster.