PPM – premiepension

En del av den allmänna pensionen

Räkna ut pensionen

Med hjälp av Pensionsprognosen kan du räkna ut hur mycket du kan behöva spara varje månad för att nå din önskade pension.

Flytta ditt pensionssparande till oss

Om du har ditt sparande på annat håll idag kan du enkelt flytta det till oss. Det ger dig en bättre överblick och möjlighet till andra förmåner. Vi hjälper dig förstås med flytten.

Om premiepension

Premiepension

Vad är premiepension?

Den allmänna pensionen är den del av din inkomst som staten sparar till din pension. 2,5 procent av de pengarna går till din premiepension där du själv kan välja vilka fonder pengarna ska placeras i. 

Om du har många år kvar till pensionen kan du välja aktiefonder som kan ge större avkastning över tid, när du närmar dig pensionen kan det vara smart att minska riskerna i ditt sparande. Dina val av fonder kan påverka ditt pensionssparande med flera hundra tusen, därför hjälper vi dig att hitta rätt placeringar.


Så här väljer du fonder för din premiepension

Gå in på vårt fondtorg och välj de premiepensionsfonderna som du vill ha. Ett tips är att titta på och jämföra historisk värdeutveckling, risknivå och fondavgift.

Skriv ner fondnumret för de fonder du önskar välja.

Gå till Pensionsmyndigheten och registrera dina val. Där kan du logga in med hjälp av e-legitimation, bank-ID eller personlig kod.

Våra fonder för din premiepension

Du väljer fonder hos pensionsmyndigheten och du kan välja upp till fem olika fonder för din premiepension och du kan byta så ofta du vill utan att det kostar någonting.

Vi har ett enkelt och bekvämt alternativ som automatiskt anpassar sig till din ålder. Dessa fonder hittar du under Länsförsäkringar Pension 2000 osv.

Här hittar du alla våra fonder för premiepension

Läs mer om hållbart pensionssparande


Vad tror vi om marknaden just nu?

Varje månad sammanfattar våra experter det aktuella marknadsläget. Då får du en uppdatering av vår marknadssyn, information om aktuella händelser och de senaste spar- och placeringsförslagen.

Läs våra marknadsbedömningar