Spartips

Informationen gäller för Länsförsäkringar Kalmar län

Planera din ekonomi. Om du har kontroll på det du spenderar och på det du sparar, har du större möjligheter att göra det du vill göra – i din vardag och på din semester. Här ger vi dig en vidd av tips, råd och rekommendationer kring hur du kan hitta nya sparformer med dina villkor som utgångspunkt. 


Aktuella spartipset

Tjäna tusenlappar på ditt fritidshus i sommar

Sommaren inbjuder till dagar på landet och det tomma fritidshuset fylls av röster, ljus och blommor fönstren. Men när du och din familj inte är där, kan du tjäna tusenlappar på att hyra ut det till andra. 

Intresset för att hyra ett privat boende på semestern är populärt i Sverige. Och för den som kan tänka sig att hyra ut finns pengar att tjäna. Du kan ta emot hyresinkomster upp till 50 000 kronor skattefritt per år när du hyr ut ditt fritidshus.Tips och rekommendationer om hur du får ut det mesta av din ekonomi

Spartips för en bättre ekonomi

Vissa perioder i livet kan kännas tyngre rent ekonomiskt. Vår privatekonom Elisabeth Hedmark ger dig smarta tips om hur du kan få en bättre vardagsekonomi.

Smarta spartips för bättre ekonomi 

Nå dina sparmål med Sparnavigatorn

Tjänsten Sparnavigatorn vägleder dig till ett effektivare, lättare och roligare sparande och du får hjälp att nå din dröm.

Roligt att spara med Sparnavigatorn

Spara pengar under skidresan

Att åka på en skidresa för en familj under högsäsong kan dra iväg ordentligt rent ekonomiskt. Men vila lugnt, du kan komma undan med en billigare skidsemester.

För en billigare skidsemester

Så får du skatteåterbäringen att växa

Om du är en av dem som fått tillbaka på skatten – vår privatekonom Elisabeth Hedmark ger dig tips om hur du kan få ut det mesta av din skatteåterbäring.

Få ut mer av din skatteåterbäring

Koll på ekonomin med Månadskollen

Vi har en jättesmart funktion i vår app som heter Månadskollen. Där får du en tydlig överblick över dina utgifter och insättningar.

Få koll med Månadskollen