Trygghetsrådgivning

Vi vill att ditt hus ska må bra - idag och en lång tid framöver. Därför genomför vi en kostnadsfri trygghetsrådgivning när du tecknar en ny villa- eller villahemförsäkring.

Vad innebär besöket?

Våra utbildade trygghetsrådgivare går igenom ditt hus tillsammans med dig och tittar över hur risker för skador kan minimeras. Du har möjlighet att ställa frågor och vi visar dig hur du tar hand om ditt hus på bästa sätt. Vi säkerställer även att du är rätt försäkrad. 

En trygghetsrådgivning tar i regel 1-2 timmar och det är viktigt att du kan medverka under hela besöket. Riskerna för skador kan se olika ut för olika hus, därför kan tiden för besöket variera beroende på typ av bostad. 

Trygghetsrådgivningen är helt kostnadsfri och just nu bjuder vi dessutom på några trygghetsprodukter som skyddar dig, din familj och ditt hem från skador.

Vi kontaktar dig via sms eller epost inom en månad efter försäkringens startdatum. Hittar du inget sms eller mejl så kan du själv boka tid för besök.  

Bild på våra trygghetsrådgivare Niko och Robert.

Niko och Robert - våra trygghetsrådgivare.

Frågor och svar

Hur förbereder jag mig inför trygghetsrådgivningen?

För att trygghetsrådgivningen ska bli så bra och värdefull för dig som möjligt ber vi dig att förbereda ditt hem inför vårt möte. I vår checklista hittar du de områden och utrymmen som behöver förberedas innan vårt möte. Checklistan hittar du i den blå rutan längre upp på denna sida.

Om det har gjorts tidigare besiktningar av din bostad ber vi dig ha sådana rapporter och/eller protokoll tillgängliga. Med hjälp av den informationen kan vi också följa upp eventuella tidigare anmärkningar och åtgärder för att säkerställa att ditt hus mår så bra som möjligt.

Måste jag som husägare delta i trygghetsrådgivningen?

För att kunna erbjuda en så bra rådgivning som möjligt behöver du eller någon annan i hushållet medverka under trygghetsrådgivningen. Detta för att du som husägare också ska få en bättre inblick i hur ditt hus mår.

Vi kommer under rådgivningen även att informera om vad din försäkring omfattar och vad som kan påverka vid eventuella skador eller läckage. En trygghetsrådgivning tar normalt mellan 1 och 2 timmar.

Hur går trygghetsrådgivningen till?

  1. Trygghetsrådgivningen inleds med att vi går igenom vad som kommer att ske under besöket.
  2. Därefter påbörjas genomgång av kök, badrum, våtutrymmen och övriga rum.
  3. Efter det ses vind/krypgrund över samt utvändiga delar av huset.
  4. Vidare går vi även igenom brand- och inbrottsskydd.
  5. Trygghetsrådgivningen avslutas med en sammanfattning av mötet och hur du som kund kan ta del av våra minnesanteckningar från besöket.

Tar ni bilder i/på mitt hus?

Bilder är en viktig del i trygghetsrådgivningen och är nödvändiga för att minnesanteckningarna ska bli så tydliga som möjligt. Därför behöver bilder tas i de rum och utrymmen som ses över under besöket. Bilderna hanteras enligt GDPR, här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. GDPR Länsförsäkringar Jönköping

Hur tar jag del av minnesanteckningarna efter trygghetsrådgivningen?

Efter att vi genomfört trygghetsrådgivningen tillsammans med dig kan du naturligtvis få del av våra minnesanteckningar. Där har vi noterat vilka eventuella åtgärder som du kan behöva vidta för att minimera risken för skada och för att ditt hem ska må så bra som möjligt.

Vem kan se minnesanteckningarna?

Endast du som försäkringstagare och Länsförsäkring Jönköping har tillgång till minnesanteckningarna. 

Vad får/kan jag åtgärda själv?

Det är husägarens eget ansvar att löpande underhålla sitt hus och åtgärda eventuella skador. För större åtgärder rekommenderar vi alltid att anlita certifierade entreprenörer. Åtgärdsförslag gås igenom vid besiktningstillfället.

Hur vet jag om mitt hus är godkänt?

Huset kommer inte att bedömas som godkänt eller icke-godkänt. Vår trygghetsrådgivning syftar till att tillsammans med dig trygga bostaden och tipsa om vilka eventuella åtgärder som kan vidtas för att minimera risken för skada.

När trygghetsrådgivningen är genomförd har du ett tryggare hem, mer kunskaper om hur du ska ta hand om ditt hem och hur framtida skador kan undvikas.

Vill du vet mer om hur du kan förebygga en skada?

På vår webbsida finns många bra tips och råd om vad du kan göra för att minimera riskerna att en skada ska inträffa  Undvik skador - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)  

Var kan jag köpa trygghetsprodukter?

Under trygghetsrådgivningen kommer vi att utrusta ditt hem med de mest nödvöndiga trygghetsprodukterna. Du kommer även ha möjlighet att köpa kompletterande trygghetsprodukter av våra trygghetsrådgivare (betalning via kort eller Swish)

Vårt sortiment av bra och prisvärda trygghetsprodukter till finns till försäljning på våra kontor hittar du här Säkerhetsprodukter - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)

Meddela oss snarast möjligt om du inte kan medverka på den tid som du får via sms eller mejl. Detsamma gäller även om du blir sjuk eller har sjukdomssymptom. För att byta tid använder du formuläret via den röda rutan ovanför - "Boka eller ändra tid".

Du kommer ha chans att köpa säkerhetsprodukter under trygghetsrådgivningen. Vill du komplimentera, eller köpa det i efterhand kan du självklart göra detta på något av våra kontor. Mer information och prislistor hittar du här: Säkerhetsprodukter